Penkkivelli yöpalaksi

Viime yönä kun oli tarkoitus jo nukkua, tuli pakottava tarve saada vielä penkkivelliä yöpalaksi. Eli lasissa vain sitten sekoitin kaurahiutaleita, maitoa ja sokeria. Maistoin, ja totesin haluavani enemmän sokeria. Kaadoin sitten aikas paljon lisää sokeria ja sekoitan. Ai että tuli hyvää! Tulipa oikein muistot mieleen. Ensimmäisen kerran söin penkkivelliä joskus lapsena, mutta eniten sitä tuli syötyä opiskeluaikoina helppona, halpana ja nopeana aamupalana. Pitäisiköhän aloittaa taas?

Penkkivelli perusresepti

½ dl kaurahiutaleita

1 dl (täys)maitoa

1-2 rkl sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nauti heti.

Seoksen voi halutessa maustaa ainakin jollakin näistä: kaakaojauhe, hillo (sokeria voi silloin vähentää tai jättää poiskin), marjat tai hedelmät suupaloina.

Vastaa