Mansikkakääretorttu gluteenittomasti

Minulle oli tulossa vieraita, joiden ruokavalio on gluteeniton. Jääkaapissani oli vielä itsepoimittuja tuoreita mansikoita, joten teki mieli tehdä mansikkakääretorttu. Käytin tätä ohjetta, paitsi että hillon sijaan viipaloin tuoreita mansikoita ja laitoin väliin myös kermavaahtoa: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/19677/Gluteeniton%20k%C3%A4%C3%A4retorttu/

Siltä varalta, että tuo linkki ei joskus enää toimi, kirjoitan ohjeen auki myös tänne:

Gluteeniton mansikkakääretorttu

Pohja:

4 kananmunaa

1½ dl sokeria

1½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

300-400 grammaa tuoreita mansikoita kannat poistettuina ja viipaloituina

3 dl kuohukermaa (voi myös laittaa 2 dl, jolloin sokeria 2 rkl)

3 rkl sokeria

loraus vaniljauutetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on tarpeeksi kuohkeaa, kun vatkaimen jäljet pysyvät vaahdossa muutamia sekunteja. Sekoita keskenään perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi perunajauho-leivinjauheseos kananmunavaahtoon ja kääntele seos nuolijalla tasaiseksi. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekoittuneet, eli ei liikaa, jottei vaahto menetä kuohkeuttaan. Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min, kunnes pinta on ruskistunut. Anna jäähtyä.

Kaada vatkaamista kestävään kulhoon kuohukerma, sokeri ja vaniljauute. Vatkaa vaahdoksi.

Ota puhdas leivinpaperi pöydälle, ja ripottele siihen sokeria. Kumoa kääretortun pohja sen sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota päällimmäiseksi jäävä leivinpaperi varovasti reunoista, jotta pohja pysyy ehjänä.

Levitä torttupohjan päälle viipaloidut mansikat ja kermavaahto. Kääri rullalle. Säilytä jääkaapissa, jos et tarjoa heti. Kauniimman näköisen saa, jos ennen tarjoilua leikkaa päätypalat pois ja koristelee kääretortun mielensä mukaan.

Tämä kääretorttu oli minun ja muidenkin syöjien mielestä todella hyvää. Tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon yhdistelmämaku on vain niin ihana, ja tässä pehmeän makuinen makea pohja tuki hyvin kokonaisuutta.

Vastaa