Tilanne yhden viikon kaupassakäymättömyyden jälkeen

Kirjoitin aiemmin ruokalistan kahden viikon kuvitteellisen kaupassakäymättömyyden varalle: https://ruokaideat.com/2020/03/13/kahden-viikon-ruokalista-ilman-kaupassakayntia/

Tässä nyt vähän päivitystä reaalielämän tilanteesta. Nyt kun ei ole käyty kaupassa yhteen viikkoon, huoneenlämmössä on jäljellä tuoretuotteita ylläolevan kuvan mukaisesti. On siis kurkkua, banaania ja päärynää. Ne olivat ulkonäön ja maun perusteella käyttökelpoisia vielä viikko ostamisen jälkeen. Näin ollen tilanne tuoretuotteiden suhteen kahden viikon kaupattomuuden aikana voi olla paljon monipuolisempi, kuin mitä siinä edellisessä kirjoituksessa arvioin. Ensimmäisellä kaupattomalla viikolla näyttää hedelmät ja kurkku säilyvän aivan hyvin. Lisäksi jääkaapissa on avaamaton pussi jääsalaattia säilynyt koko viikon. Jääkaapissani on vielä hyvin säilyneinä tuoretuotteina myös ei-luomut appelsiinit, ei-luomut sitruunat, kaali sekä juurekset, joista kirjoitin jo siihen edelliseen kirjoitukseen.

Banaanit olisi helppo myös säilöä pakastamalla, samoin päärynät. Ne voisi säilöä myös kuivaamalla. Säilöttynä ne tummuisivat varmasti, jos ei niihin lisää mitään hapettumisenestoainetta, mutta syömäkelpoisia olisivat silti.

Tilanne ruuan suhteen ilman kaupassakäyntiä on vielä hyvä. Loppu on ainoastaan leivinpaperi ja perunat. Pakastimessa on paljon leipää, lihaa, kanaa, kalaa, vihanneksia ja marjoja. Huoneenlämmössä on kananmunia, sipulia sekä paljon kuivatuotteita ja säilykkeitä.

Päivitys 12.4.2020:

Tällä hetkellä on edellisestä kaupassa käynnistä 9 päivää. Kuvassa jäljellä olevat huoneenlämmössä säilytettävät tuoretuotteet.

Omenat vaikuttavat olevan vielä kunnossa. Banaanitkin ovat vielä kunnossa niin kauan, kun niitä ei yritä avata. Noista kun yhden banaanin otin, lopuista kahdestakin avautui kuori. Jääkaapissa on vielä hyväkuntoisen näköisenä samalta kauppareissulta ostettu kesäkurpitsa ja jonain aiempana viikkona ostettuja appelsiineja.

Vastaa