Suolaista pannukakkua, salaattia ja leipää

Tänään oli näköjään sellainen päivä, ettei huvittanut ruveta kokkaamaan. Tällä kertaa päivällisen virkaa sitten toimitti pannukakku, salaatti ja leipä. Kaivoin pakastimesta suolaisen pannukakun paloja, jotka olin tehnyt ja pakastanut joskus ehkä pari kuukautta sitten. Täytteenä oli keitettyä riisiä, paistettua pekonia ja paistettuja munia pieniksi pilkottuina, sillä niitä juuri silloin oli jäänyt tähteiksi ja pannukakkuun olin silloin päättänyt ne käyttää. Pannukakun pohjataikina oli sama, millä yleensäkin suolaiset pannukakut teen: 3 dl vehnäjauhoja, 6 dl maitoa, 4 kananmunaa, 1,5 tl suolaa ja 50 g sulatettua voita. Taikinan sekoitan, kaadan sen voidellulle uunipellille (ilman leivinpaperia, koska ilman sitä alapinta ruskistuu paremmin), täytteet päälle ja paistan 200-asteisen uunin keskitasolla 20-30 min kunnes pinta on ruskistunut, mutta ei palanut. Paistoaikaan vaikuttaa, kuinpa paljon täytteitä laitan. Suolainen pannukakku on mielestäni hyvä tapa käyttää monenlaisia tähteitä, mikäli pannukakkukiintiö ei ole sillä erää täynnä. Nyt pakkasesta otetut pannukakkupalat lämmitin uunissa 200 asteessa, jolloin pinta rapeutui mukavaksi, eikä jäänyt löysäksi niin kuin mikrossa lämmitettäessä.

Raikas salaatti maistui hyvin siinä kyljessä. Tällä kertaa siinä oli salaatinlehtiä, pinaattia, paprikaa, päärynää, omenaa, veriappelsiinia ja passionhedelmää. Passionhedelmät säästän jatkossa ehkä mieluiten muihin tarkoituksiin, koska ne siemenet tuntuivat liian kovilta salaatissa. Muuten salaatti oli oikein hyvä, ja tällä kertaa siinä oli tarpeeksi hedelmää. Lisäksi otin vielä kantapalan siitä eilen leipomastani risottoleivästä voin kanssa ja sen jälkeen olinkin jo kylläinen. Ehkäpä huomenna jaksan sitten taas jotain kokatakin.

Vastaa