Pasta bolognese ja salaattia

Eilen vieraiden kanssa söimme pasta bolognesea ja salaattia, ja niitä jäi nyt tällekin päivälle oman porukan kanssa syötäviksi. Pastaa keitettiin eilen kahdenlaista, joista toinen gluteenitonta (gluteenittomien vieraiden tarpeisiin, valitsivat ja toivat itse). Molempia pastoja jäi, mutta päätin syödä gluteenittomat pois ensin, koska ne ovat kalliimpia. Tämä kyseinen gluteeniton pasta on tehty 100% täysjyväriisistä, minkä tunnistin maustakin, kun sitä ensin sellaisenaan maistoin. Riisileseen makuhan siinä on, mutta bolognesekastikkeen maku on mielestäni hyvä peittämään leseen makua sellaiseksi ettei se häiritse, joten hyvin upposi. Tästä täysjyväriisipastasta sanoisin kuitenkin samaa kuin täysjyvävehnäpastastakin: toimii bolognesekastikkeen kanssa, mutta en haluaisi sitä esimerkiksi näihin ruokiin: pasta carbonara, mac and cheese, pasta alfredo.

Joka tapauksessa mielenkiintoista maistaa tällaista gluteenitonta täysjyväriisipastaa. Täysjyvävehnäpastaan verrattuna leseen maku on ehkä voimakkaampi, mutta bolognesen kanssa kuitenkin maistuu ruualta. Nyt tähän ateriaan tämä kyseinen pasta keitetyssä muodossaan loppui, joten ei jäänyt enempää sen tähteitä tällä kertaa pyöriteltäväksi.

Vastaa