Varhaisperunoita, tilli-voikastiketta ja savusiikaa

Vieraiden kanssa syömisestä jäi tähteiksi keitettyjä varhaisperunoita ja savusiikaa. Tilliä jäi nippu jääkaappiin käyttämättömänä. Tänään tulikin sitten helppo päivällinen yksinkertaisesti näin: Lämmitin mikrossa ne kypsät varhaisperunat ja savusiiat. Sulatin levyllä kattilassa kimpaleen voita, silppusin tillit ja sekoitin ne voisulan joukkoon.

Tosi hyvän makuinen kokonaisuus. Varhaisperunat eivät toki maistuneet yhtä raikkaalta kuin vastakeitettyinä, mutta hyvältä ruualta maistui kuitenkin. Vähän oli varhaisperunoissa sitä samaa makua kuin “vanhoissakin” perunoissa keittämistä jälkeisenä päivänä mikrotettuina, mutta paljon paljon vähemmän sitä tunkkaista makua kuitenkin kuin vanhoissa uudelleenlämmitetyissä perunoissa. Silti tämä ruoka maistui hyvältä kesäruualta varhaisperunoineen ja etenkin tilli-voikastikkeineen. Niin yksinkertaista ja niin hyvää.

Voikastikkeesta olen muuten henkilökohtaisesti sitä mieltä, että se ei ole vain varhaisperunoiden yksinoikeus. Olen syönyt voikastiketta myös talvella “vanhojen” perunoiden kanssa, ja hyvää on ollut niinkin. Tuoretta yrttiä kun laittaa voisulan sekaan ja syö vanhojenkin perunoiden kanssa, siinä tulee mielestäni hyvin suuri osuus siitä varhaisperunat+tuoreyrttivoikastike-makukokemuksesta. Toki varhaisperunalla kokonaisuus on raikkaampi, mutta tosi hyvää mielestäni voikastike on vanhojenkin perunoiden kanssa. Talviperunoille voikastikkeen olen maustanut joskus tuoreilla yrteillä, joskus kuivatuilla. Kuivatuistakin on irronnut voisulaan hyvin makua, kun on antanut hautua perunoiden keittämisen ajan. Liharuuan kanssa syödessä olen usein tykännyt lisätä kyseiseen voikastikkeeseen eli voisulaan myös valkosipulia.

Mutta se niistä talviperunoista. Nyt kun varhaisperunoita on niin kyllähän niitä toki mieluummin syö <3

Vastaa