Broilerisuikaleita, riisiä, appelsiini-smetanakastiketta ja porkkana-appelsiiniraastetta

Tässä ateriassa oli hyvää kaikki muu paisti appelsiini-smetanakastike. Se oli tarkoitus tehdä näin: 2 purkkia smetanaa, 1 tl suolaa, 2 tl sokeria, 1 appelsiinin kuoret raastettuna ja ripaus sipulijauhetta. Sipulijauhetta kuitenkin lipsahti vahingossa liikaa, ja sen huomasi mausta. Kyllä se kuitenkin kastikkeena toimi, kunhan sen makuun tottui.

Broilerin fileesuikaleista tuli mielestäni huippuhyviä näin, ja maistui lapsillenikin:

Paistetut broilerisuikaleet

500 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

2 rkl voita paistamiseen

Mausteseos:

1 tl suolaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl sipulijauhetta

1/4 tl valkosipulijauhetta

½ tl currya

1 tl sokeria

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään. Ruskista broilerisuikaleet molemmin puolin voissa. Sekoita mukaan mausteseos, ja käännä hellan levy pienimmälle ei-nollalle. Hauduta kypsäksi 6-8 min tai pakkauksen ohjeen mukainen aika. Tarjoile esim. riisin, risoton, pastan, (lohko- tai paistin)perunoiden tai salaatin ja mielellään myös hyvän kastikkeen kanssa (esim. appelsiini-smetanakastike, majoneesi tai muu hyvä kylmä kastike).

Appelsiini-smetanakastike

2 purkkia smetanaa

1 appelsiinin kuoret raastettuna (vain oranssit osat)

1 tl suolaa

2 tl sokeria

ripaus sipulijauhetta

(haluttaessa lisäksi ripaus esim. currya, valkosipulijauhetta tai tuoretta puristettua valkosipulia, tuoreita tai kuivattuja yrttejä, pippuria)

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mutta parhaimmillaan on vasta seuraavana päivänä. Sopii esimerkiksi broilerin, kalkkunan tai kalan kanssa tai salaatinkastikkeeksi.

Tämän kanssa syötiin mikrolämmitettyä tähderiisiä, josta osa oli mennyt riisi-kinkkuvuokaan: https://ruokaideat.com/2019/09/02/riisi-kinkkuvuoka-tahteista/

Lisäksi tein porkkana-appelsiiniraastetta, johon olen tykästynyt jo kouluaikoina. Samasta luomuappelsiinista käytin kuoren oranssit osat kastikkeeseen ja hedelmälihat raasteeseen, jolloin molemmat sai näppärästi käytetyksi.

Broilerin fileesuikaleita oli ostettu ja pakastettu iso määrä joskus, kun ne olivat tarjouksessa. Huoneenlämmössä ne sulivat pakkasesta nyt muutamassa tunnissa.

Vastaa