Riisi-kinkkuvuokaa ja porkkanaviipaleita

IMG_8771

Tänään lounaaksi lämmitin pakastimesta loput kaksi pientä annospalaa riisi-kinkkuvuokaa, jonka olin tehnyt pari kuukautta sitten. Silloin oli tarvetta käyttää pois keitettyä riisiä, vanhenevan kinkkupaketin loput ja (kuohu)kermapurkin loput, mistä sain idean tehdä niistä tälläisen uuniruuan. Silloin voitelin vain uunivuoan, sekoitin riisiin pilkottua kinkkua, sekoitin kermapurkin loppuihin suolaa 1 maustemitta per 100 g, ja kaadoin kermaseoksen uunivuokaan riisi-kinkkuseoksen päälle niin, että seos juuri ja juuri peittyi. Paistoin uunin keskitasolla 200 asteessa, kunnes pinta oli ruskistunut ja seos oli kiinteähköä. Jäähtyessään se kiinteytyi loppuun asti niin, että sen pystyi leikkaamaan siisteiksi annospaloiksi pakastamista varten. Tänään söin lisukkeena loput eilisistä porkkanaviipaleista.

Tämä kermainen riisi-kinkkuvuoka on mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää. Nyt se on pakkasesta loppu, ja aion ehdottomasti tehdä toistekin, mikäli toiste tulee tarvetta juuri noita aineksia käyttää pois. Tässä satsissa kinkun suhde riisiin jäi aika matalaksi, mutta ei se minua haitannut. Tämä tuntuu nyt sellaiselta ruualta, minkä suhteen harmittaa, että se jo loppui.

Vastaa