Porokiusausta pakkasesta ja salaattia

Tänään ei huvittanut kokata, joten turvauduin pakastimen antimiin. Pakastimessani on useita erilaisia valmiita ruokia, joista nyt tällä kertaa tartuin porokiusaukseen.

Teen kiusaukset yleensä ottaen tällä kaavalla: 1 kilo perunaa kuoritaan ja suikaloidaan, 5 dl kuohukermaa, jotain lihaa/kalaa/kanaa jotain 200-400 grammaa fiiliksen mukaan ja lisäksi suolaa ja ehkä voissapaistettua sipulisilppuakin, jos tuntuu siltä. Suolaa olen usein laittanut 2 teelusikallista, mutta se on lopputuloksessa tuntunut vähän liian vähältä. Tähän satsiin, jonka tein siis pakkaseen joskus kuukausia sitten, kun minulla sattui olemaan tähteeksijäänyttä poronkäristyslihaa, laitoin suolaa 3 teelusikallista. Tuoreeltaan kyseinen kiusaus maistui liian suolaiselta, mutta nyt pakastimesta uudelleenlämmitettynä maistuikin sopivan suolaiselta. Silti, jatkossa laitan varmaan tällaiseen satsiin suolaa sen 2 teelusikallista tai ehkä 2½, jotta se olisi syömäkelpoista jo tuoreeltaankin. Tämän annoksen päälle tykkäsin nyt jauhaa mustapippuria, jota en laita koko hommaan, koska lapseni ei pidä mustapippurista.

Lisäksi oli nyt miehen eilen tekemiä salaatin loppuja, johon lisäsin nyt itse vain romainesalaattia ja sitten olikin salaattiannos valmis. Helpolla pääsin tällä kertaa 🙂

Vastaa