Patonki täytettynä voilla, paprikalla, fetajuustolla ja rucolalla

Eilen oli ostettu kaupasta tuoretta patonkia. Tänään sitten himotti lounaaksi syödä täytettyä patonkia. Nyt tätä kirjoittaessani alkaa himottaa syödä lisää täytettyä patonkia 😀 Kaupasta ostettiin eilen myös paprikaa ja rucolaa, jotka eivät enää tuoreimmillaan olleet, joten laitoin niitä tähän patongin sisään. Lisäksi laitoin voita molemmille halkaistuille puolikkaille, ja paprikan ja rucolan väliin fetajuustoa puoli paketillista (100 g) halkaistuna.

Syödessäni totesin, että taitaa fetajuusto kuitenkin olla liian vahvan makuinen tähän. Joku miedompi pehmeä juusto, kuten vaikka mozzarella, olisi varmaan sopinut paremmin tämänkertaisiin ruokahimoihini. Fetajuusto myös peitti paprikan ja rucolan makuja alleen aika paljon, joten paprikaa ja rucolaa olisi kestänyt laittaa paljon enemmänkin tuolla fetamäärällä. Mutta tasapainoisempi lopputulos olisi varmasti ollut miedommalla juustolla. Alunperin ajattelin tomaatti-mozzarella-basilikatäytteistä patonkia, johon myös olisi ollut aineksia, mutta paprikat ja rucolat olivat nahistuneemman näköisiä, ja siksi päätin niitä käyttää ensin.

Vastaa