Mustaherukanlehtitee

Kokeilin huvikseni mustaherukanlehtiteetä, kun nyt kerran on pihalla tuoreita mustaherukan lehtiä. Laitoin kupilliseen viisi isoa mustaherukan lehteä, kaadoin kiehautettua vettä päälle ja haudutin 10 minuuttia. Sitten nostin haarukalla lehdet pois, ja maistoin. Totesin kaipaavani siihen hunajaa, joten sekoitin hunajaa mukaan. Maku oli ihan ok yrttitee, mutta ei sellainen, mitä jäisin kaipaamaan. Jotain makuja siinä teessä oli, mutta ei kovin vahvoja eikä sellaisia, mitä osaisin tunnistaa.

Maistoin myös itse mustaherukan lehteä ennen haudutusta. Niissä maistui mustaherukka, yrttisyys, vihreän vihanneksen maku ja sellainen ehkä tanniininen maku. Kerrottuani tästä Instagramissa sain kiintoisan vinkin, että mustaherukan lehdistä voisi tehdä kääryleitä viininlehtikääryleiden tapaan. Siinä on ideaa, jonka voisin ehkä testata joskus.

Vastaa