Pappilan hätävaraa jälkiruuaksi

Tämä oli oikein maistuva jälkiruoka porukalle, vaikkakin loppui kesken ennen kuin sain sitä kylläksi syötyä. Tähteeksi oli jäänyt uuniomenoita, jotka pilkoin vuoan pohjalle. Päälle otin sulamaan pakkasesta kermavaahtoa, jotka levitin tasaiseksi sitten, kun olivat sulaneet pehmeiksi. Päälle murustelin pipareita, kun niitä nyt sattui löytymään. Ainoa, minkä jatkossa muuttaisin on, että jatkossa laittaisin ehkä uuniomenoiden päälle vielä lisämakeutusta kuten vaikkapa vaahterasiirappia tai vaaleaa siirappia. Muuten ehdottomasti jatkoon!

Kermavaahdon pakastamisesta kirjoitin aiemmin tänne: https://ruokaideat.com/2019/06/30/gluteenitonta-mustikkapiirakkaa-ja-kermavaahtoa/

Nyt oli kyseessä jo eri kermavaahtoerä kuin juuri tuossa kirjoituksessa, mutta sama pakastamistapa kuitenkin. Kermavaahtonokareiden pakastaminen on osoittautunut erittäin hyväksi ideaksi, joka helpottaa pikaisten jälkiruokien tekoa yllättäviä vieraita tai omia jälkiruokahimoja varten.

Vastaa