Uunitomaatit huhtikuun tomaateista – liian hapokasta

Pöydälläni oli pussillinen ylikypsiä tomaatteja, joista osa jo halkeili. Kokeilin tehdä niistä uunitomaatteja, kun en muutakaan isosta pussillisesta jaksanut tehdä. Kesätomaateista on tullut yleensä hyviä uunitomaatteja, mutta näistä huhtikuun tomaateista valitettavasti en voi sanoa samaa. Nyt niistä tuli liian hapokkaita ja liian umamisia. Jatkossa taidan tehdä uunitomaatteja vain kesällä.

Uunitomaatit

kesätomaatteja korkeintaan sen verran kuin pellille mahtuu halkaistuina

öljyä (esim. 2 rkl pellilliseen)

suolaa

Halkaise tomaatit. Levitä ne leivinpaperoidulle pellille. Sivele tomaatit öljyllä. Ripottele päälle suolaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes on väriä pinnassa (esim. noin 1 tunti). Tarjoa lisäkkeenä.

Näitä uunitomaatteja söin nyt ankkapastan kanssa. Kyseinen ankkapasta oli vain simppeli sekoitus keitettyä pastaa, voissapaistettuja grillatun ankan jämiä ja uunitomaattien nesteet. Odotin uunitomaattien tuovan ankkapastaan sen pisteen i:n päälle, mutta näistä huhtikuun tomaateista niin ei käynyt. En ehkä jatkossa osta huhtikuussa tomaatteja enkä Lidlin kokonaisia pakasteankkoja. Vielä vuosia sitten Lidlistä sai pienempiä kokonaisia pakasteankkoja, jotka paahtuivat aina mureiksi ja nahkat ihanan rapeiksi, mutta tämänkertainen vähän isompi Lidlin pakasteankka jäikin vain sitkeäksi nahkasta ja monesta muustakin paikasta, jolloin syötäväksi sain siitä vain tylsän makuista lihaa himottavan herkullisen rapean nahkan sijaan. Tämän pastan seassa sain sentään uppoamaan ne viimeiset jo kyllästyttävät tylsät ankan lihat. Pasta onkin ehkä suosikkitapojani saada uppoamaan sellaiset lihat, joihin olen jo kyllästynyt.

Päivitys seuraavana päivänä:

Yön yli jääkaapissa oltuaan näistä uunitomaateista tulikin hyvän makuisia! Ei enää maistunut ollenkaan liian happoisilta eikä liian umamisilta, vaan vain sopivan umamisilta. Niistä ja pastan jämistä tuli hyvä simppeli pasta-tomaattisalaatti.

Vastaa