Pastasalaatti ylijääneestä pastasta ja ylijääneistä uunitomaateista

Eilen tein uunitomaatteja ja keitin pastaa, josta osa meni ankkapastaan. Huhtikuun tomaateista tehdyt uunitomaatit olivat tuoreeltaan liian hapokkaita, mutta yön yli jääkaapissa oltuaan ne olivatkin hyviä. Kylmänä ne eivät maistuneetkaan enää liian hapokkailta, eivätkä liian umamisilta niin kuin tuoreeltaan. Kylmänä maistuivat enää sopivan umamisilta, minkä ansiosta niistä tuli helposti hyvä ja simppeli pastasalaatti. Yksinkertaisesti sekoitin vain kylmää kypsää pastaa, pilkottuja kylmiä uunitomaatteja liemineen sekä nopean sekoituksen öljyä, suolaa, pippuria ja sokeria (kuivamausteita ripaus per annos, öljyä niin paljon että kaikki pasta kastuu). Tykkäsin lopputuloksesta tosi paljon. Ehdin jo tuomita huhtikuun tomaatit kelvottomiksi uunikypsentämiseen, mutta nyt opinkin, että ne sittenkin sopivat uuniin, ne vain ovat uunin jälkeen parhaimmillaan vasta jääkaappikylminä. Meinasin jo olla ostamatta enempää tomaatteja ennen kesää, mutta nyt tuntuu siltä, että voisin sittenkin ostaa lisää tomaatteja ja kypsentää niitä toistekin uunissa…

Vastaa