Munakkaan tähteistä munakascurry

Lounaalta jäi munakasta ehkä puolet. Mieleeni muistui, että olin joskus lukenut jonkun käyttävän munakkaan tähteitä omelette curry -nimiseen ruokaan. Innostuin kokeilemaan itsekin.

Googlehaulla “omelette curry” löytyvistä resepteistä valitsin lähtökohdaksi tämän: https://www.theguardian.com/food/2018/aug/22/karan-gokani-omelette-curry-fast-food-recipe

Tuossa ohjeessa munia tulee 4. Arvioin, että minulla nyt oli jäljellä munakasta noin kahdesta munasta, joten puolitin reseptin. Sovelsin sen mukaan, mitä minulla sattui olemaan, mitä halusin saada käytettyä pois, ja mitä makuja tähän nyt halusin ja mitä en. Reseptistä tuli lopulta tällainen:

Munakascurry

n. 2 munan munakas kypsänä

1 valkosipulin kynsi

1 sipuli

muutaman millimetrin pituinen pala inkivääriä

½ tl curryjauhetta

1/6 tl kurkumajauhetta

2 maustemittaa suolaa

½-1 pilkottua punaista paprikaa (minulla oli aiemmin pilkottua 125 g)

70 g kuorittua porkkanaa

1 rkl voita paistamiseen

70 g paahdettuja suolattuja cashewpähkinöitä

2 dl kuohukermaa (alkuperäisessä ohjeessa oli kookosmaitoa, mutta halusin käyttää kuohukermaa, koska jääkaapissani oli sitä -30%-laputettuna)

Lisäksi:

riisiä

Silppua inkivääri, valkosipuli, sipuli ja porkkana. Paista niitä ja paprikapaloja voissa, kunnes sipulit ovat läpikuultavia, ja porkkanoista ja paprikoista menee haarukka läpi. Lisää curry ja kurkuma, ja paista vielä minuutti. Lisää kerma ja cashewpähkinät. Kiehauta, madalla lämpöä miedoimmalle ei-nollalle. Hauduta 10 min. Sekoita mukaan suola. Pilko munakkaan palaset kuutioiksi, ja sekoita ne kastikkeeseen. Hauduta vielä muutama minuutti. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Mausteisuus jäi nyt hyvin miedoksi, mutta en mausteisempaa tällä kertaa kaivannutkaan. Alkuperäisessä ohjeessa oli lisäksi punaista chilijauhetta, vihreä tuore chili ja sarviapilan siemeniä (fenugreek seeds), mutta en nyt halunnut niitä. Maku oli mukava pehmeän kermainen, jossa selkeimpinä sattumina maistuivat makeat paprikat ja ihanan paahteiset cashewpähkinät. Itse munakaspalojen maku tässä ruuassa oli nyt neutraali, mikä oli ok. Suutuntuma niillä paloilla oli kuitenkin sellainen, että tunsin jotain proteiiniruokaakin syöväni. Tällaista teen varmasti toistekin. Mausteita voin ehkä joku toinen kerta säätää ylöspäin ja monipuolisemmaksi (tähän sopisi varmasti ainakin jeera, korianteri ja kaneli), mutta tällä kertaa maistui tällainen lastenkin makuun sopiva miedosti maustettu, jossa curry enemmän näkyy kuin maistuu. Lisukkeeksi keitin riisiä ja söin lapsia varten pilkotut ja heiltä jääneet kurkun ja kiivin palaset. Tästä ateriasta jäi nyt oikein hyvä mieli ja sellainen tunne, että jotain uutta tulin taas oppineeksi.

Vastaa