Halloumisalaattia piharatamon lehdillä, loput rieskat ja lakritsipirtelöä

Tänään päivälliseksi päätin mennä helpon kautta. Pannulla paistettua halloumia, salaattia ja loput rieskat, jotka tein toissapäivänä: https://ruokaideat.com/2019/06/14/rieskaa-erinaisista-tahteista-ja-amerikkalaistyylista-jauhelihakeittoa-pakkasesta/

Rieskat maistuivat tuoreeltaan enimmäkseen perunarieskalta, mutta nyt pari päivää jääkaapissa seisottuaan (muuten säilyttäisin huoneenlämmössä, mutta pelkään kesän ötököiden menevän niihin) maku oli muuttunut. Nyt maistui enemmän kaurarieskalta kuin perunarieskalta, eli aivan eri rieskalta kuin alun perin. Silti hyvää voin kanssa.

Salaatin pohjana oli samaa varhaiskaalta, jonka pilkoin monta päivää sitten (kylläpä on yksi pieni varhaiskaali riittoisa…): https://ruokaideat.com/2019/06/13/pizzaa-ja-varhaiskaalisalaattia/

Kastikkeena käytin vinaigrettea, jonka tein toissapäivänä: https://ruokaideat.com/2019/06/14/pastavuokaa-tahteista-ja-eilista-varhaiskaalisalaattia-tuunattuna/

Tänään olin paljon pihalla, ja nappasin sieltä kokeeksi muutaman piharatamon lehden. Olin kuullut, että niitä voi käyttää salaatissa ja maistanut, että maistuu hyvin samankaltaiselta kuin pinaatti. Nyt sitten siinä salaatissa, jossa oli enimmäkseen varhaiskaalta, sekä lisäksi tomaattia, hedelmiä, halloumia ja vinaigrettea, piharatamon lehdet menivät siinä sivussa oikeastaan aika huomaamatta. Jatkossa voisin laittaa niitä paljon enemmänkin, jos kerran niistä ei tuon voimakkaampaa makua salaattiin tule. Kokonaisuudessaan tykkäsin nyt tosi paljon tästä salaatista. Makea vinaigrette halloumisalaatissa oli nyt tällä kertaa juuri sitä, mitä kaipasin.

Oli kuuma päivä, ja teki nyt mieli jälkiruuaksi pirtelöä. Tuli mieleeni käyttää siihen kotitekoista lakritsijäätelöä, joka on sellaisenaan minun makuuni liian vahvaa. Puolisoni teki sen ehkä joitakin viikkoja sitten ja vahingossa lorautti siihen enemmän anisöljyä kuin oli tarkoitus (muut ainekset kyseisessä jäätelössä: kuohukerma, muscovadosokeri, kananmunan keltuaiset, Urtekram raakalakritsijauhe). Näin maidon ja sokerin kanssa sekoitettuna pirtelönä kyseinen jäätelö toimi oikein hyvin ja oli nautinnollista. Alla olevissa kuvissa vasemmalla ennen sauvasekoittamista ja oikealla sauvasekoittamisen jälkeen:

Vastaa