Paimenen paistoksen tyylistä ruokaa pakkasesta ja salaattia

Tänään lounaaksi lämmitin pakastimesta paimenen paistoksen tyylistä ruokaa, jonka olin tehnyt joskus aikoja sitten ja pakastanut annospaloina. Se oli silloinen tapani käyttää tähteeksi jääneet poronkäristyslihat ja itsetehdyt majoneesit: https://ruokaideat.com/2019/05/16/hampurilaisateria-itse-tehden/

En muista enää, mitä ohjetta alun perin käytin tähän ruokaan. Mutta sen muistan, että alakerrokseen tuli vain tomaattimurskaa, lihaa ja suolaa. Yläkerrokseen tuli perunaa, itsetehdyn majoneesin loput, purkki kermaviiliä ja suolaa, mikä oli kokeilu, jonka tein, koska maito sattui olemaan loppu. Tuoreeltaan yläkerros maistui minun makuuni liian happamalta, enkä siksi ottanut reseptiä ylös. Nyt pakastamisen ja uudelleenlämmittämisen jälkeen se ei kuitenkaan maistunutkaan enää liian happamalta, joten nyt tämä oli sittenkin mukava ruoka, jota aion valita pakastimesta ruuakseni toistekin. Lisäksi revin nyt romainesalaattia, ja laitoin siihen sekaan miehen aiempana päivänä pilkkomia aineksia, jotka nyt sattuivat olevaan tuoretta ananasta ja cantaloupemelonia. Ateria oli nyt tämänkertaiseen nälkääni oikein toimiva ja maistuva.

Allaolevissa kuvissa on lautasella ja pakastepussissa tämän ruuan palasia jäisinä.

Vastaa