Mannapuuro ja mansikkakeitto

Mannapuuroa ja mansikkaa, juuri oikeenlaista kemiaa…

Kaapin perällä tuli vastaan pussi mannasuurimoita, joilla oli parasta ennen jo joulukuussa 2017, eli yli kaksi vuotta sitten. Keitin niistä mannapuuron, josta tuli vielä hyvä, enkä huomannut maussa mitään vikaa. Lisäksi keitin mansikkakeiton pakastemansikoista, puolukkamehusta, vedestä, sokerista ja perunajauhosta, mutta sen resepti kaipaa vielä hiomista.

Mannapuuro

1 ½ dl mannasuurimoita (mannaryynejä)

1 litra täysmaitoa

3/4 tl suolaa

Kiehauta maito kattilassa koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Ripottele mannasuurimot joukkoon vähitellen koko ajan kierrevispilällä vispaten. Siirrä kattila takaisin levylle. Sekoita, kunnes kiehuu. Madalla lämpö matalimmalle ei-nollalle.

Laita kattilan ja keittolevyn väliin metalliritilikkö, ja kattilan päälle kansi. Anna hautua 10 minuuttia. Sen jälkeen lisää suola, ja sekoita. Valmis tarjottavaksi.

Mansikkakeiton tein muuten tällä ohjeella: https://www.ideakeittio.fi/reseptit/riisipuuro-ja-mansikkakeitto , mutta makeuttamattoman mansikkamehun sijaan käytin makeutettua juomisvahvuista puolukkamehua, ja mansikat lisäsin jo alussa, koska en halunnut jäisten mansikoiden jäähdyttävän keittoa. Mansikkakeitosta ei tullut mielestäni makeaa, mutta ei hapantakaan. Seuraavalla kerralla lisäisin sokeria 1 dl nyt laitetun ½ dl sijaan.

Päivitys 29.3.2020 eli kaksi päivää myöhemmin:

Tämän mannapuuron jämiä käytin appelsiinimannaan ja kukkosiin.

Vastaa