Banaanien pakastaminen irtopaloina ilman leivinpaperia

Minulla oli ylikypsiä banaaneja enemmän kuin lähiaikoina tarvitaan, joten pakastin ne. Irtonaisena pakastumisen varmistamiseksi olen yleensä pakastanut banaanit paloina leivinpaperoidussa uunivuoassa, ja jäätymisen jälkeen siirtänyt jäiset palat pakastuspussiin. Pakastustapa on siis sama, jolla olen pakastanut esimerkiksi kaalilaatikkoa ja kinkkukiusausta annospaloina. Tällä kertaa minulla kuitenkaan ei ollut pakastimessa niin paljon tilaa, mitä vuoassa pakastaminen vaatisi, eikä leivinpaperin tai vuoan tuhlaaminen tähän ja jäisten palojen siirtely vuoasta pusseihin huvittanut muutenkaan, joten tein tällä kertaa eri tavalla. Tein samalla tavalla, miten olen tehnyt mansikoitakin pakastaessani:

  1. Otan ison pakastuspussin, ja laitan sen pöydälle lepäämään.
  2. Siirrän pakastuspussiin pakastettavat palaset – tässä tapauksessa siis banaanin palaset – niin, että ne eivät koske toisiinsa. (Kahden litran pussiin mahtui tällä tavalla kaksi käsin paloiteltua banaania.)
  3. Suljin pussin pussinsulkijalla.
  4. Laitan suljetun pussin viereen leikkuulaudan.
  5. Siirrän pussin varovasti leikkuulaudan päälle. Tässä vaiheessa on helppo vielä siirtää palasia erilleen toisistaan, jos ne sattuvat siirtymään yhteen.
  6. Siirrän leikkuulaudan pakastimen luo.
  7. Siirrän pakastuspussin leikkuulaudalta pakastimeen ei-vinolle alustalle sellaiseen lokeroon, joka ei ole liikuteltava. Tässä vaiheessa voi edelleen siirtää palasia erilleen toisistaan, jos ne sattuvat siirtymään yhteen.
  8. Jos pakastettavaa vielä jäi, tehdään lopuillekin kohdat 1-7. Banaanipussit voi pinota pakastimeen päällekkäin jo ennen kuin ne ovat jäätyneet.
  9. Jäätyneiden banaaneiden pusseista voi tiputtaa banaanipalat pohjalle toisiinsa kiinni (jäätyneinä eivät enää tartu toisiinsa), puristaa ylimääräiset ilmat pois, ja sulkea tiukemmin (ei pakollinen vaihe).

Tämä tapa toimi banaaneille sen verran hyvin, että näin taidan pakastaa banaanit jatkossakin.

Tässä palakoossa pakastetut banaanit ovat mielestäni parhaimmillaan, kun ne laittaa suoraan pakkasesta smoothieen tai pirtelöön. Pitkää sulatusaikaa pakastetut banaanit eivät minun kokemukseni perusteella kestä hyvin, vaan silloin ne helposti tummuvat ja pullauttavat nestettä ulos. Jos pakastettuja banaaneja haluaa käyttää puuron päällä, silloin suosittelen pilkkomaan banaanit ohuiksi viipaleiksi, eli paljon ohuemmiksi kuin mitä ylläolevissa kuvissa. Toisaalta banaanit voi myös pilkkoa jäisinä pienemmiksi terävällä veitsellä.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Päivitys 18.4.2020:

Alla blogipostauksia, joissa olen käyttänyt pakastettua banaania.

Vastaa