Munavoi eilen keitetystä kananmunasta

Tänä aamuna kun katsoin autioituvaan jääkaappiin, näin siellä yhden eilen keitetyn kananmunan. Pöydällä oli pakkasesta sulatettuja sämpylöitä, joten teki mieli syödä aamiaiseksi munavoita sämpylän päällä. Ylijääneestä keitetystä kananmunasta munavoi on helppo tehdä: Jos kananmuna on vielä kuuma, riittää kuoriminen, muusaaminen ja sekoittaminen voihin. Jos taas muna on kylmä, riittää voin sulattaminen (esim. mikrossa) ja kuoritun munan muusaaminen voisulan sekaan. Molemmissa tapauksissa muusaamiseen kätevä väline on haarukka, joskin ensin voi leikata munan viipaleiksi munaleikkurilla tai veitsellä. Ripaus suolaa lopussa parantaa makua. Vastatehty munavoi levittyy helposti leivälle. Jääkaappikylmä munavoi taas on hyvä ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen syöntiä (esim. puoli tuntia ennen). Kylmää munavoita voi myös pehmittää mikrossa.

Munavoi jääkaappikylmästä keitetystä kananmunasta (reseptin voi moninkertaistaa)

reilu 30 g voita

1 kananmuna

ripaus suolaa

Sulata voi esim. mikrossa tai hellan levyllä kattilassa. Kuori kananmuna. Leikkaa kananmuna mielellään ensin viipaleiksi veitsellä tai kananmunaleikkurilla. Muusaa (esim. haarukalla) kananmuna voin sekaan. Lisää ripaus suolaa. Jatka muusaamista ja (haarukalla) sekoittamista, kunnes kaikki muna on muusattu ja sekoitettu. (Jos voisulaa jää näkymään mukaan ja se häiritsee, seoksen voi antaa jäähtyä huoneenlämmössä kiinteämmäksi ja sitten muusata haarukalla tasaiseksi.)

Munavoi kuumasta kananmunasta (voi moninkertaistaa)

reilu 30 g voita

1 kuuma kananmuna

ripaus suolaa

Kuori kananmuna. Leikkaa kananmuna mielellään ensin viipaleiksi esim. veitsellä tai kananmunaleikkurilla. Leikkaa voi mielellään kuutioiksi. Muusaa kuumat kananmunaviipaleet voin sekaan (esim. haarukalla). Lisää ripaus suolaa. Jatka muusaamista ja (haarukalla) sekoittamista, kunnes kaikki muna on muusattu ja sekoitettu.

Päivitys 18.4.2020:

Illalla keitettiin lisää kananmunia, ja aamulla tein niistä lisää munavoita. Munavoille näytti olevan menekkiä, joten nyt tein munavoin kolmesta keitetystä kananmunasta. Kolmesta kylmästä keitetystä munasta ja 100 grammasta voisulaa tehtynä munavoista ei tullut heti kiinteää, vaan piti antaa jäähtyä huoneenlämmössä kiinteäksi ja sitten muusata vielä nopeasti haarukalla tasaiseksi.

Yllä oikeanpuolimmaisessa kuvassa olevista pakastetuista banaaneista kirjoitin aiemmin tänne. Pakastetut banaanit ovat mielestäni jäisinä/kohmeisina syötyinä vielä tuoreen ja makean makuisia, ja vähän kerrallaan haukatessa ei tule liikaa kylmyyttä kerralla suuhun.

Vastaa