Mansikkakiisseli sulaneista pakastemansikoista

Pakastin hajosi ja sulatti pyytämättä mansikoita. Ensin niitä sulaneita pakastemansikoita syötiin sellaisenaan, ja kun ei enää uponnut, tein lopuista kiisselin. Kiisselistä tykkäsin tosi paljon enemmän kuin niistä sulaneista pakastemansikoista sellaisenaan. Mansikat olivat sulaessaan päästäneet niin paljon nestettä ulos, että lisättyä mehua ei tarvittu. Kiisselin maussa huomaan pienoisen karvauden – merkkinä siitä, että mansikat ehtivät sulaa kokonaan ennen kypsennystä – mutta ei se kuitenkaan liikaa häirinnyt.

Mansikkakiisseli sulaneista pakastemansikoista

500 g sulaneita pakastemansikoita nesteineen

reilu 50 g sokeria

1 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä

Sekoita kattilassa mansikat nesteineen ja sokeri. Kiehauta. Kiehumista odotellessa sekoita keskenään perunajauhot ja vesi. Kun mansikkaseos on kiehahtanut, nosta kattila pois levyltä. Lisää seokseen perunajauhoseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin levylle ja levy täysille. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes pulpahtaa. Sitten siirrä kattila heti pois levyltä. Siirrä kiisseli jäähtymään tarjoiluastiaan. Ripottele päälle sokeria kuorettumisen ehkäisemiseksi.

Aamiaisella meetvursti-juustovoileipiä, mansikkakiisseliä ja kombuchaa (vedellä laimennettua).

Vastaa