Paistinperunat keitetyistä perunoista

Paistinpannulla paistettua keitettyä perunaa viipaleina.

Paistinperunat eli paistetut perunat on yksi perinteisiä tapoja hyötykäyttää aiemmalta päivältä ylijääneet keitetyt perunat. Alla perusresepti.

Paistinperunat keitetyistä perunoista

kylmiä keitettyjä perunoita

voita

suolaa

Leikkaa perunat viipaleiksi. Viipaleet voivat olla ohuita tai paksuja oman maun mukaan. Jos perunoissa on kuoret jäljellä, niitä ei tarvitse poistaa.

Laita nokare voita paistinpannulle ja pannu kuumenemaan. Kun voi alkaa sulaa, levitä se koko paistinpannun alueelle ja laita perunaviipaleet pannulle. Jos haluaa mahdollisimman paljon paistopintaa, silloin kannattaa laittaa perunaviipaleita vain yhteen kerrokseen niin, että perunaviipaleet eivät koske toisiinsa. Tarvittaessa perunaviipaleet voi jakaa useammalle pannulle. Jos kuitenkin ei ole väliä, tuleeko paljon paistopintaa, voi laittaa perunaviipaleita pannulle useampaankin kerrokseen.

Paista perunaviipaleet pannulla voissa vähän keskilämpöä kuumemmalla (keittolevyn säätö 2/3), mieluiten molemmin puolin ruskistuneiksi, mutta ei kärähtäneiksi. Mausta paiston jälkeen suolalla. Tarjoa lisäkkeenä.

Vinkki: Paiston jälkeen paistinperunat voi halutessa maustaa muillakin mausteilla. Voi lisätä esimerkiksi yhtä tai useampaa näistä: sipulijauhe, paprikajauhe, valkosipulijauhe, pippuri.

Olen kokeillut paistinperunoita usealla eri tavalla. Minulle maun kannalta yksi olennainen juttu on osoittautunut olevan se, että voita ei kuumenneta kuumaksi asti ennen perunoiden lisäämistä. Keitettyjen perunoiden maku vaikuttaa paranevan merkittävästi jossain lämpötilassa joka on alle 100 astetta mutta yli huoneenlämmön, joten siksi perunat on parempi lisätä vain hädintuskin sulaan voihin kuin kuumaan voihin.

Muita tapoja hyödyntää ylijääneet keitetyt perunat on kirjoituksessani Ruokaa tähteistä: ylijääneet keitetyt perunat. Tätä kirjoittaessani tämän sivuston suosituimmat reseptit tähteeksi jääneiden perunoiden hyötykäytöstä ovat Lohkoperunat, Liha-perunalaatikko ja Röstiperunat.

Vastaa