Itsetehdyt lohkoperunat keitetyistä perunoista uunissa

Eilen keitettyjä perunoita oli vielä tähteenä. Osasta niitä tein mitä parhaimpia uuniperunoita savusiikatäytteen kanssa, ja vielä oli jäljellä 6 eilen keitettyä perunaa. Nyt halusin tehdä jotain eri ruokaa niistä eilen keitetyistä perunoista, ja mieli teki lohkoperunoita. Lohkoperunat ovat meidän perheessä sellainen aina maistuva perunalisäke, ja kypsistä perunoista tehtyinä ne on nopeampi tehdä. Raaoista perunoista tehtyjä lohkoperunoita paistan uunissa yleensä 40 minuuttia, keitetyistä perunoista tehtyjä 20 minuuttia. Maku ei ole tismalleen sama, mutta molemmat ovat hyviä enkä osaa päättää, kumpi on parempi. Keitetyistä perunoista tehdyt lohkoperunat ovat mielestäni pehmeämmän makuisia, raaoista tehdyt taas intensiivisemmin perunan makuisia. Tämä on joka tapauksessa yksi hyvä tapa uusiokäyttää keitettyjen perunoiden tähteet, mutta toki ylijääneistä keitetyistä perunoista voi tehdä monenlaista muutakin.

Lohkoperunat keitetyistä perunoista uunissa

keitettyjä perunoita (jotka eivät ole hajoavan ylikypsiä)

öljyä

suolaa

Jos perunoissa on kuoret jäljellä, älä kuori niitä, koska paahtuneet perunankuoret ovat herkullisia. Jos perunoissa on keittämisen jäljiltä vettä pinnassa, kuivaa ne (esim. taputtelemalla talouspaperilla varovasti).

Leikkaa kypsät kylmät perunat lohkoiksi. Asettele perunalohkot leivinpaperoidulle uunipellille niin, että ne eivät koske toisiinsa. Jos perunalohkoja on niin paljon, että ne meinaavat jo koskea toisiinsa, jaa perunalohkomäärä kahdelle tai tarvittaessa useammalle leivinpaperoidulle pellille.

Valuta perunalohkojen päälle öljyä. Sivele sormilla tai siveltimellä öljyt perunoiden pintaan niin, että perunoiden pinnoilla on kauttaaltaan öljyä. Ripottele suolaa perunalohkojen päälle.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes perunalohkot ovat saanet väriä. Nauti heti.

Perunoiden kuoret paahtuivat herkullisiksi.

Söimme näiden lohkoperunoiden kanssa savusiikaa ja salaattia. Savusiialle valutin kostukkeeksi sitruunamehua ja öljyä. Savusiika oli samaa erää, josta tein savusiikatahnan uuniperunoiden täytteeksi.

Muita perunaan liittyviä kirjoituksia:

Vastaa