Uuniperunat keitetyistä perunoista ja savusiikatäyte

Teki mieli uuniperunoita, samalla miettien mitä tehdä eilen keitetyistä perunoista. Kokeilin sitten tehdä uuniperunat keitetyistä perunoista, kun kerran uuniperunaa himotti ja johonkin piti käyttää ne keitettyjen perunoiden tähteet. Tämä uusiokäyttö keitetyille perunoille onnistui mielestäni hyvin: kylmät ylijääneet keitetyt perunat paahtuivat uunissa sellaisiksi, että ne maistuivat herkullisilta samanlaisen täytteen kanssa kuin tavallisetkin uuniperunat. Tällaista makoisaa ruokaa keitetyistä perunoista teen takuulla toistekin, jos sattuu olemaan keitettyjä perunoita tähteenä. Hyvin kätevää, että uuniperunat voi tehdä myös tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista, ja täytteenkin voi tarvittaessa tehdä tähteistä. En väitä, että keitetyistä perunoista tehdyt uuniperunat olisivat täysin sama asia kuin tavalliset uuniperunat, mutta hyvää ruokaa kuitenkin. Koko on tietenkin pienempi, ja maussa on vivahde-eroja. Molemmanlaiset uuniperunat kelpaavat minulle todella hyvin. Alla resepti.

Uuniperunat keitetyistä perunoista

kuorineen keitettyjä perunoita n. 2 kpl per syöjä korkeintaan sen verran, kuin uunipellille mahtuu

Pistele perunoiden kuoriin reikiä, jotta höyry pääsee ulos. Pistele kuitenkin vain varovasti, jotta perunat eivät hajoa. Jos perunoiden pintaan on jäänyt vettä keittämisestä, kuivaa vedet pois, koska vesi hidastaa paahtumista.

Laita pistellyt ehjät perunat leivinpaperoidulle uunipellillle niin, että perunat eivät koske toisiinsa. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes kuoret näyttävät paahtuneilta eli ruskeilta, mutta ei mustilta. Minulla siinä kesti 45 minuuttia.

Leikkaa valmiisiin uuniperunoihin ristiviillot täytteitä varten. Tarjoa täytteiden kanssa. Minulla oli nyt savusiikatäyte, mutta hyviä täytteitä ovat myös ainakin savulohitäyte ja kinkkutäyte.

Hyvä ruokailuväline syömiseen on lusikka.

Tavalliset uuniperunat ovat yleensä uunissa tunnin, joten valmiiksi kypsillä perunoilla säästää aikaa vain 15 minuuttia. Rosamunda-lajikkeesta tehdyissä uuniperunoissa on häivähdys sienimäisiä ja pähkinämäisiä makuja, joita ei ole tavallisista keitinperunoista tehdyissä uuniperunoissa. Kuitenkin jos keitettyjä perunoita haluaa uusiokäyttää, tämä on yksi hyvä vaihtoehto, vaikkei se täysin sama asia perinteisten uuniperunoiden kanssa olekaan. Muita käyttötapoja ylimääräisille keitetyille perunoille löytyy kirjoituksestani Ruokaa tähteistä: ylijääneet keitetyt perunat.

Uuniperunat savusiikatäytteellä sekä kurkku- ja paprikatikkuja.

Savusiikatäytteen resepti täällä.

Muita perunaan liittyviä kirjoituksia:

Vastaa