Lohiperhonen voi-valkoviinikastikkeella, paistettu maissintähkä ja uunikasviksia

IMG_8749

Tänään oli päivälliseksi tällainen ateria. Lohifile leikattiin perhosiksi ja paistettiin pannulla voissa. Sen kaveriksi tehtiin voi-valkoviinikastike tällä ohjeella: https://yhteishyva.fi/reseptit/lohiperhoset-ja-voi-valkoviinikastike/recipe-4629

Lisäksi paistettiin pannulla voissa niitä vakuumipakattuja maissintähkiä, joita kesäsesonkina myydään. Pakastepusseista laitettiin uunipellille parsakaalia, paprikaviipaleita ja pikkuporkkanoita, sekaan voita ja paistettiin uunissa 200 asteessa kypsiksi.

Voi-valkoviinikastike lohiperhosten kanssa toimii maun puolesta aina, vaikka se paksuudeltaan yleensä jääkin ohuemmaksi kuin moni muu kastike. Nyt sitä jäi tähteeksi ehkä 2 dl. Mitähän sille lopulle tekisin? Uudelleenlämmitystä se kestää huonosti, koska kuumuus helposti rikkoo siitä emulsion, jolloin erkanee toisistaan suuri määrä rasvaa ja pieni määrä nestettä. Jääkaappikylmänä siitä erottuu kova rasvakerros päälle ja pieni nestekerros alle.

Ensimmäisenä nyt tulee mieleen käyttää loput kastikkeet kana- tai kalamurekkeen nesteenä. Maun ja rakenteen puolesta varmaan sopisi niihin hyvin, ja korppujauhot ja kananmuna taikinassa estävät sitä erottumisongelmaa.

Tältä aterialta jäi tähteeksi myös uunikasviksia. Aiemmin olen tähteeksi jääneistä uunikasviksista tehnyt sosekeiton, mutta nyt en aio, koska edellisestä sosekeiton tekemisestä on niin vähän aikaa. Jonkin sortin kasvispihvit voisivat nyt maistua. Voisinkin selvitellä, löytyisikö jokin kasvispihviresepti, johon voisi laittaa sekä nuo loput uunikasvikset että loput kastikkeet.

Vastaa