Kana-pastavuokaa, porkkanaviipaleita ja kylmää mustikkapuuroa

img_8767.jpg
Kana-pastavuokaa ja porkkanaviipaleita.

Hyppää reseptiin: Mustikkapuuro, Kana-pastavuoka

Tänään lounaaksi lämmitin pakastimesta annoksen kana-pastavuokaa. Tein ison määrän kana-pastavuokaa joskus ehkä pari kuukautta sitten, kun oli tähteeksi jääneitä paistettuja broilerin suikaleita ja Arla Tolkuton Cheddar -juustoa, jotka halusin johonkin käyttää pois. Söin siitä silloin yhden annoksen ja pakastin loput annospaloina.

Käytin kana-pastavuoan valmistamiseen tätä Googlella löytämääni reseptiä: http://www.kraftcanada.com/recipes/cheesy-chicken-pasta-bake-183922

Sivustoni https://convertrecipe.com mukaan reseptin ainekset menevät eurooppalaisissa mittayksiköissä näin:

220 g long ziti pasta, uncooked, broken in half
⅔ dl (57 g) butter
1 red pepper, chopped
1 small onion, chopped
1 clove garlic, minced
9 ½ dl tightly packed baby spinach leaves
⅔ dl (32 g) flour
4 ¾ dl (490 g) milk
4 ¾ dl shredded rotisserie chicken
4 ⅛ dl Cracker Barrel Shredded Old Cheddar Cheese, divided

Tuosta reseptistä katsoin pastan (käytin pennepastaa, koska sitä löytyi kaapista), voin, jauhon ja maidon määrät tarkalleen. Muiden ainesosien suhteen noudatin omaa fiilistä ja sitä, minkä verran sattui olemaan. Pinaattia käytin vain yhden kourallisen, ja pilkoin pinaatit pieniksi, koska en halunnut ruokaan isoja määriä kokonaisia pinaatin lehtiä, niin kuin ohjeessa oli. Broileria laitoin sen verran kuin suikaleita sattui olemaan jäljellä – ehkä jotain 100-200 g – ja pilkoin aivan pieniksi. Juustoakaan en laittanut läheskään noin paljon, vaan ehkä 100-200 g sitäkin (loput kyseisestä juustopaketista menivät pizzaan joskus myöhempänä ajankohtana). Juustoa en ripotellut erikseen päälle ollenkaan, koska olen oppinut, että en vain pidä kovista pintajuustoista, joita ei ole sekoitettu kastikkeeseen. Kastikkeeseen laitoin mukaan myös yhden kotitekoisen kanaliemikuution pakkasesta, koska oli sellainen fiilis.

Tämä oli hyvää ja jotenkin sellaista lohturuokamaista. Pinaatista tuli ruokaan aika selvä vihreän vihanneksen maku, joten olen tyytyväinen, etten laittanut sitä niin paljon kuin ohjeessa neuvottiin. Lisäksi pilkoin eiliseltä jääneet porkkanatikut ohuiksi viipaleiksi ja söin niitä lisukkeena. Loput porkkanaviipaleet käytän varmaan jollakin muulla tavalla myöhemmin. Paistettuina olisivat varmaan hyviä ja nopeasti kypsyviä, koska ovat niin ohuiksi leikattuja.

Jälkiruuaksi otin lapsen jääkaappiin jättämän kaurapuuroannoksen loput. Annoksessa oli mukana pieniä mustikkatahroja mustikoista, jotka lapsi oli jo noukkinut suihinsa. Niinpä päätin tehdä siitä itselleni kylmän mustikkapuuron sekoittamalla mukaan lusikallisen mustikkahilloa ja maitoa. Olipas hyvää!

IMG_8768
Kylmä mustikkapuuro kaurapuuron jämistä.

Kylmä mustikkapuuro kaurapuuron tähteistä (1 annos)

kylmää kaurapuuroa

täysmaitoa

mustikkahilloa (tai halutessa muuta makeaa hilloa mitä löytyy)

Sekoita kylmään kaurapuuroon sen verran maitoa, että seokseen on helppo sekoittaa muutakin. Sekoita mukaan mustikkahilloa sen verran, että seos värjääntyy selvästi. Parhaimmillaan hetinautittuna.

Kana-pastavuoka tähteeksi jääneistä kypsistä kanasuikaleista

220 g pastaa (raakapaino, esim. pennepastaa)

100-200 g kypsää broilerinlihaa esim. tähteeksijääneitä paistettuja broilerinsuikaleita, tarvittaessa pienennettyinä (tai paista 200-300 raakoja broilerisuikaleita kypsäksi)

100-200 g juustoraastetta (käy kaikki raastettavat juustot mitä löytyy ja mistä tykkää)

1 punainen paprika, jos on

1 sipuli

1 valkosipulin kynsi

halutessa kourallinen tuoretta pinaattia, jos on

50 g voita + 1 rkl lisää paistamiseen

30 g vehnäjauhoja

5 dl täysmaitoa

1 kanaliemikuutio, jos on

Keitä pasta kypsäksi suolatussa vedessä. Silppua paprika, sipuli, valkosipuli ja pinaatti, ja paista ne kypsiksi ruokalusikallisessa voita. Voitele uunivuoka. Sekoita siinä keskenään kypsä pasta, kasvikset ja broilerinlihat.

Kuumenna kattilan pohjalla 50 g voita. Sekoita siihen vehnäjauhot, ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen vähitellen maito, ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Sekoita mukaan kanaliemikuutio ja juustoraaste. Sekoita, kunnes ne ovat sulaneet ja seos on tasainen. Kaada seos vuokaan pastaseoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta on saanut väriä (noin puoli tuntia). Sopii pakastettavaksi.

Vastaa