Kinkkukiusausta ja salaattia

Nyt teki lounaaksi oikeasti mieli kinkkukiusausta, joten lämmitin annoksen sitä pakkasesta. Kylläpä maistui nyt hyvin! Enää yksi todella pieni annos kinkkukiusausta pakastimessa jäljellä. Minusta tuntuu, että kinkkukiusausta pitänee tehdä pakastimeen uudestaankin sitten, kun se loppuu. Tein tämän kinkkukiusauksen pari kuukautta sitten muistaakseni näin: Kilo kiinteitä perunoita kuoritaan ja leikataan suikaleiksi. Yksi sipuli silputaan ja paistetaan voissa. Yksi palvikinkun pala (olisiko ollut jotain 450 g?) pilkotaan pieniksi kuutioiksi. Voideltuun uunivuokaan levitetään kerroksittain perunasuikaleita, sipulisilppua ja kinkkukuutioita niin, että päällimmäisenä on perunakerros. Kuuteen desilitraan kuohukermaa sekoitetaan kaksi teelusikkaa suolaa ja kaadetaan perunakerroksen päälle. Paistetaan 200-asteisen uunin keskitasolla tunti. Niin yksinkertaista ja niin maistuvaa.

Lisänä oli nyt salaattia, jossa salaatinlehtiä, paprikaa, kurkkua ja veriappelsiinia. Hyvää sekin.

Vastaa