Uudelleenlämmitettyä munakascurrya ja riisiä

Toissapäivänä tein munakascurrya ja riisiä, joista kirjoitin tänne: https://ruokaideat.com/2019/06/02/munakkaan-tahteista-munakascurry/

Nyt kaksi päivää myöhemmin lämmitin loput uudestaan ja söin. Riisit lämmitin mikrossa ja curryt omassa kattilassaan liedellä, koska kuohukermaa sisältävä kastike helposti leikkaa mikrossa, eli pullauttaa rasvansa ulos emulsiosta. Oli hyvää näin uudelleenlämmitettynäkin. Curryjauheen maku oli ehkä vähän voimistunut, mutta edelleen sen verran mieto, että mausteita vieroksuvakin voi syödä. Mausteita haluavalle taas mausteita tarvitsisi paljon enemmän.

Munakaspalaset pysyivät hyvin koossa uudelleenlämmittelyn ja sekoittelun jälkeenkin. Maku munakaspaloissa oli näin uudelleenlämmitettynäkin mielestäni neutraali ja suutuntuma sopivan proteiininen. Paahdetut cashewpähkinät taas olivat nyt kastikkeessa kaksi päivää uituaan mielenkiintoisesti pehmenneet sellaisiksi, että haarukka meni niistä läpi:

Maku cashewpähkinöissä oli silti vielä hyvä, paahteisen pähkinän makuinen. Ohuemmat cashewpähkinäpalat näyttivät nyt erehdyttävästi herkkusieniviipaleilta, jotka varmasti nekin olisivat sopineet tähän ruokaan, jos minulla olisi niitä ollut.

Mutta olennaisimpana opetuksena tässä ruuassa näen kananmunan monikäyttöisyyden. Jatkossa jos minulla on tähteeksi jäänyttä munakasta, voisin kokeilla sitä muihinkin sellaisiin ruokiin, joihin kaivataan jotain neutraalin makuisia ja proteiinin suutuntumaisia palasia. Nyt ensimmäisenä tulee mieleen uuniruuat, vaikka niistä minulla juuri tällä hetkellä tuntuukin olevan kiintiö täynnä. Keitoissakin voisin ehkä kokeilla, joskin mieluummin ehkä syön kananmunat keitossa egg drop soupin muodossa, jossa raa’at kananmunat vain ensin vispataan sekaisin keskenään ja sitten vispataan kiehuvaan liemeen, jossa ne kypsyvät hauskan näköisiksi.

Vastaa