Portobello-aurajuustopizza

Jääkaapissani oli paketti Aura-juustoa, jolla oli parasta ennen tänään, ja Portobello-sieniä, joilla parasta ennen eilen:

Hyppää reseptiin

Tuli sitten mieleeni tehdä näistä pizza. Se tuntui helpolta hommalta senkin takia, että pakastimessani oli aiemmasta pizzanteosta valmiina pizzan tomaattikastiketta yhdelle pellilliselle pizzaa: https://ruokaideat.com/2019/08/19/pizzaa-gluteenittoman-suolaisen-pannukakun-pohjalla/

Viimeksi pizzaa tehdessäni oli vehnäjauhot loppu, mutta nyt niitä oli taas ostettu. Niinpä tein pizzapohjan suosikkiohjeellani (5 dl vehnäjauhoja, 2 dl vettä, 1 tl suolaa, 25 g hiivaa, 50 g voisulaa), joka pohjautuu Valion ohjeeseen https://www.valio.fi/reseptit/pizzapohja-3/ ja on sama, josta olen kirjoittanut aiemmin tänne: https://ruokaideat.com/2019/06/13/pizzaa-ja-varhaiskaalisalaattia/

Pizzan tomaattikastikekin on sama kuin ylläolevassa linkissä. Täytteeksi tuli nyt 220 grammaa Oltermanni-juustoa, 170 grammaa Aura-juustoa (eli koko paketti) ja 1½ Portobello-sientä ohuiksi viipaleiksi leikattuna. Tuli hyvää <3

Syönniltä jääneet pizzapalat.

Portobello-aurajuustopizza (1 pellillinen)

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
50 g sulatettua voita
1 tl suolaa
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen suola ja hiiva (tai jos käytät kuivahiivaa, sekoita kuivahiiva jauhoihin). Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja alustamisen loppuvaiheessa voisula sen lämpöisenä, että se on sula, mutta ei niin kuuma, ettei pystyisi käsillä siihen koskemaan (jos on liian kuuma käsille, on liian kuuma myös hiivalle). Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia.

Tomaattikastike (tästä riittää kahteen pellilliseen – ylimääräiset voi esim. pakastaa):
400 g tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl oreganoa
½ tl basilikaa
1/4 tl timjamia
Laita kattilaan tomaattimurska, laakerinlehti, suola ja sokeri. Kiehauta. Madalla lämpö matalimmalle ei-nollalle ja hauduta ilman kantta tunti. Poista laakerinlehti. Lisää oregano, basilika ja timjami. Sekoita tasaiseksi ja siirrä kastike jäähtymään.

Täytteet:

juustoraastetta maun mukaan (esim. 200-350 grammaa)

1 paketti Aura-juustoa (170 grammaa)

1½ portobello-sientä viipaloituna

Pizzan kokoaminen:

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Levitä kohonnut pizzapohja voidellulle uunipellille. Levitä päälle tomaattikastiketta. Ripottele päälle juustoraaste ja täytteet. Paista 250-asteisen uunin ylimmällä tasolla 10-15 minuuttia, kunnes reunat ovat ruskistuneet ja juusto sulanut, mutta mikään ei ole vielä palanut.

Vastaa