Uunissa paahdetut portobellosienet ja portobellovoileipä

Tein aiempana päivänä pellillisen pizzaa, johon meni 1½ portobellosientä: https://ruokaideat.com/2019/08/24/portobello-aurajuustopizzaa/

Samasta portobellopaketista oli jäljellä vielä 2½ portobellosientä. Parasta ennen -päiväys oli mennyt kolme päivää aiemmin, joten päätin tehdä niille jotain.

Tuli sitten mieleeni paahtaa loput portobellosienet uunissa juustokuorrutettuina, ja syödä ne lounaalla leipien välissä:

Tästä tuli tosi hyvää! Niin hyvää, että kirjoitan vastaisuuden varalle alas ihan ohjeenkin:

Portobellovoileivät

portobellosieniä niin monta kuin haluaa annoksia

juustoa (minulla oli Castello Artfully Authentic Cheddar)

suolaa

paahtoleipäpareja niin monta kuin haluaa annoksia

majoneesia

suolakurkkuja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa portobelloista jalat pois (ja säästä ne muuhun käyttöön). Laita portobellot pellille leivinpaperin päälle niin, että ylöspäin on se puoli, josta jalat poistettiin. Ripottele päälle suolaa. Höylää portobellojen päälle juustoa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min, tai kunnes juusto on ruskistunut.

Paahda paahtoleivät. Levitä paahtoleiville majoneesia. Laita alimmaiseksi tarkoitetuille paahtoleiville suolakurkkuviipaleita ja paahdettu portobellosieni. Laita toinen suolakurkuton majoneesilla voideltu paahtoleipä kanneksi. Nauti heti.

Portobellosienten jalat otin talteen ja laitoin pikkukulhoon jääkaappiin odottamaan muuta käyttöä (joo, on siellä yksi vahingossa irronnut osa portobellon lakkiakin :D):

Pienemmän portobellosienen söin itseleivotun pakastetun sämpylän välissä hampurilaistyyliin, kun se oli sille juuri sopivan kokoinen:

Kyseessä on tämä sämpyläsatsi: https://ruokaideat.com/2019/08/16/itsetehdyt-sampylat/

Suolakurkut oli alun perin pilkottu tätä ateriaa varten: https://ruokaideat.com/2019/08/21/porsaan-palapaistia-keitettyja-perunoita-sinappikastiketta-ja-pakastevihanneksia/

… ja ne kaikki loput pilkotut suolakurkut menivät siihen paahtoleipä-portobello-annokseen. Tämän hampurilaisversion söin sitten sellaisena, että oli vain sämpylä, majoneesia ja portobello. Maistui paljon pliisummalta kuin se, missä oli paahtoleipää ja suolakurkkua, mutta ihan hyvä kuitenkin. Paahtoleipä-suolakurkku-majoneesi-portobello kombo vei tässä nyt selvästi voiton. Apua varmasti tuli sekä suolakurkuista että paahtoleivän ohuudesta. Sen puolikkaan portobellon söin pois ihan sellaisenaan, mikä myös maistui tosi hyvin. Voisin tällaisia paahdettuja portobelloja hyödyntää myöhemmin muissakin yhteyksissä.

Vastaa