Jätskiauton minipizzat

Jätskiauton minipizzoja. Osassa täytteenä salamia, osassa mozzarellaa ja kuivattuja yrttejä.

Olen aina tilaisuuden tullen ostanut Jätskiautolta minipizzoja. Niitä on saatavilla kolmea eri makua: kinkku, salami ja margherita (mozzarella + kuivatut yrtit). Kinkkupizzat olivat tällä kertaa poikkeuksellisesti loppu, joten ostin vain salami- ja margheritaversioita. Jätskiauton minipizzat ovat mielestäni riittävän hyviä siihen, että ostan niitä jatkossakin. Salamiversiossa maistuu savuaromi enemmän kuin tarvitsisi maistua, mutta mitäs pienistä. Valmistaminen on helppoa: Otetaan pois muovipakkauksesta, joissa on neljä minipizzaa kussakin. Yhdessä pizzalaatikossa on kolme sellaista muovipakkausta. Paistetaan 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes juustossa on ruskistumista. Minun uunissani siihen kestää yleensä 10-15 minuuttia. Me söimme tällä kertaa näitä minipizzoja koko perhe lounaaksi. Yhdelle pellille saan mahtumaan kaksi laatikollista minipizzoja.

Kuten kuvista näkyy, pohjat ovat näissä aika paksut. Nämä maistuvat mielestäni ennen kaikkea siltä, että on paksujen rieskojen päällä tomaattipyreetä, juustoa ja muut täytteet. Helppous, nopeus, säilyvyys, koko perheelle kelpaavuus ja ilmainen kotiinkuljetus takaavat minun osaltani sen, että ostan näitä aina silloin, kun jäätelöauto käy.

Joskus olen tehnyt minipizzoja myös itse, ja silloin on tullut tosi hyvää. Silloin tein minipizzat lapsen synttäreille, joilla minipizzat menivät kuin kuumille kiville huoneenlämpöisinäkin. Silloin olen tehnyt samalla taikinalla kuin muutkin pizzat, mutta muotoillut pizzat minikokoisiksi leivinpaperoiduille pelleille. Olen levittänyt minipizzojen keskelle tomaattikastiketta, sekä ripotellut päälle juustoraastetta ja kinkkukuutioita. Olen paistanut 250-asteisen uunin keskitasolla 15 min. Pohjan ja tomaattikastikkeen olen silloin tehnyt samalla reseptillä kuin tässä postauksessani Portobello-aurajuustopizzasta: https://ruokaideat.com/2019/08/24/portobello-aurajuustopizzaa/

Päivitys 15.5.2020:

Tässä Jätskiauton kinkkutäytteisiä minipizzoja:

Kuten Jätskiauton salamipizzat, myös nämä Jätskiauton kinkkupizzat maistuvat mielestäni siltä, että on liikaa savuaromia, mutta ei yhtä huomattavasti liikaa kuin salamipizzoissa. Kuitenkin mielestäni riittävän hyviä nämäkin ostettavaksi.

Vastaa