Tuotearvosteluja hävikkiruoan verkkokauppojen tuotteista

Olen tämän vuoden aikana tehnyt tilauksia hävikkiruoan verkkokaupoista Fiksuruoka ja Matsmart. Tässä kirjoitan lyhyitä arvosteluja niistä tilaamistani tuotteista.

Olen tämän vuoden aikana tehnyt tilauksia hävikkiruoan verkkokaupoista Fiksuruoka ja Matsmart. Tähän kirjoitan lyhyitä arvosteluja kyseisistä kaupoista tilaamistani tuotteista. Näistä tuotteista moni sisältyy myös listaani Meni kolme viikkoa käymättä kaupassa – mitä oikeasti söin.

Makeisia

Daim suklaapatukka 4-pack 4x28g

Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 0,01 € /kpl

Tuttu ja turvallinen klassikkotuote, josta olen aina tykännyt ja tykkään edelleen. Ihana yhdistelmä mantelikrokanttia, toffeeta ja maitosuklaata. Tuonkertainen 0.01 €:n tarjoustuote oli rajoitettu yhteen kappaleeseen per asiakas, mikä tuntui liian vähältä.

Panda Enkeli suklaakonvehti 290 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 2,99 €
Ihan ok makuisia toffee- ja minttutäytteisiä suklaakonvehteja. Ei sellaisia, mitä tulisi ikävä. Pandan Juhlapöydän konvehteja -suklaakonvehdeissa mielestäni toffee- ja minttukonvehdit ovat paremman makuisia kuin nämä.

Panda Piparkakku-Valkosuklaa suklaalevy 135 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 5,00 € / 4 kpl
Näitä meidän taloudessa on saatu kahdessa kuukaudessa kulumaan vain yksi levy neljästä. Piparkakun maut valkosuklaassa eivät ole ollut sellaista, mitä minun tekisi mieli toistekin. Tykkään enemmän tavallisesta valkosuklaasta.

40 kpl Mars suklaapatukka 51 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 15,90 €
Klassikkotuote, josta olen aina tykännyt ja tykkään vieläkin. Mukava yhdistelmä suklaata, makeaa mantelitäytettä ja kinuskia. Parasta ennen tällä 40 kappaleen pakkauksella on tämän vuoden joulukuussa.

Chocolates From Heaven White valkosuklaalevy luomu 100 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 2.50 € / 2 kpl
Ei ole minun makuuni tarpeeksi makeaa ollakseen makeiskategoriassa tai ”Herkut”-kategoriassa niin kuin tämä tuossa kaupassa on. Johtuu varmaan siitä, että tässä on valkoisen sokerin sijaan makeuttajana ”raaka ruokosokeri”. Tunnen tarvetta sulattaa nämä ja käyttää nämä johonkin sellaiseen jälkiruokaan, jossa voi lisätä valkoista sokeria riittävän määrän.

Chocolates From Heaven Milk maitosuklaalevy luomu 100 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 3,00 € / 2 kpl
Täsmälleen samat kommentit kuin tuosta edellisestä Chocolates From Heaven White valkosuklaalevystä.

Fasupala Mini Original vohvelikeksipala 74 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 4,20 € / 3 kpl
Klassikkotuote, josta olen tykännyt pitkään ja tykkään vieläkin. Mukava yhdistelmä vohvelikeksiä ja maitosuklaata. Nämä olen syönyt pois jo ajat sitten.

Panda Lakupala lakritsi 250 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 3,48 € / 3 kpl
Lakritsia juuri sen makuisena kuin haluan, eli sopivassa suhteessa makeutta ja lakritsin makua.

Halva Wanhan ajan laku Premium 185 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 3,48 € / 3 kpl
Minun makuuni ei ole tarpeeksi makeaa ollakseen karkkia. Ilmeisesti liikaa lakritsin makua suhteessa makeuteen.

Juomia

Diva’s Herbal Tea Infusion Wake Up matcha teejuoma 400 ml


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 3,00 € / 2 kpl
Ihan ok. Maistuu vihreältä teeltä ja joltain hedelmäesanssilta. Join pois, mutta en jää kaipaamaan.

Honest Valkoinen tee persikka & rosmariini teejuoma luomu 0,33 l


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 3,00 € / 3 kpl
Maistuu joltain esanssiselta. Join pois, mutta en jää kaipaamaan.

Paulig Frezza Mint maitokahvijuoma laktoositon 250 ml


Ostettu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 5,00 € / 4 kpl
Ihan kiva. Tästä tulee minulle vahva mielleyhtymä minttukaakaoon, vaikka tämä ei sisällä kaakaota. Voisin ostaa toistekin, mutta päivittäisessä käytössä kyllästyisin tähän mintun makuun. Auttoi maidon kaipuuseeni UHT-maitoja paremmin silloin, kun tuore maito oli loppu.

12 kpl Paulig Frezza Caramel Popcorn maitokahvijuoma 250 ml


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 13,90 €
Mielestäni ällön makuiset esanssit. Mitä enemmän näitä juon, sitä enemmän alkaa nämä esanssit etoa. Silloin tällöin juotuna kuitenkin auttoi maidon kaipuuseeni tuoreen maidon ollessa loppu. En ostaisi näitä toiste. 12 kappaleen pakkausta on vaikea saada kulumaan loppuun asti.

12 kpl Paulig Parisien Café au Lait maitokahvijuoma 235 ml


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 11,90 €
Maistuu vain kahvin ja maidon sekoitukselta. Toimiva perusjuoma, jota ostaisin toistekin.

20 kpl – Nescafé 3in1 Classic pikakahvi annospussi


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 4,19 €
Kaupan tuotekuvauksessa luki: ”kahvia, creameria ja sokeria juuri sopivassa suhteessa! Lisää vain kuuma vesi ja nauti virkistävä kupillinen kahvia.” Minulle, joka maistamishetkellä join kahvia vain harvakseltaan, tämä oli ohjeen mukaan tehtynä liian kitkerää. Kuitenkin juon tätä nykyään niin, että ensin sekoittaa kuumaan veteen ja sitten lisää täysrasvaista maitoa (tavallista tai UHT) niin, että maidon osuudeksi tulee jotain arviolta 1/4 – 1/3. Silloin tykkään. Sillä tavalla juotuna maistuu pehmeämmältä kuin pelkkä kuuma kahvi + täysmaito. Ostaisin toistekin, jos tämä 20 kpl pakkaus joskus pääsisi loppumaan ja tätä vielä olisi tarjouksessa.

Crazy Coco Sparkling Wellness mansikka energiakookosvesi kofeiiniton 250 ml


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 3,48 € / 4 kpl
Ihan ok. Maistuu siltä niin kuin olisi kivennäisveteen lisätty vähän kookosta ja hapanta mansikkaa ilman makeutusta. Tuoreen kookosveden raikas ja makeahko maku tästä puuttuu. Kuitenkin jokin tässä aiheuttaa sellaista kaipuuta, että voisin ostaa toistekin.

12 kpl Paulig Cold Brew Sparkling Coffee Lemon kahvivirvoitusjuoma 400 ml


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 12,90 €
Ihan kiva. Maistuu siltä niin kuin olisi kivennäisvedessä kahvia ja vähän sitruuna-aromia. Voisin ostaa toistekin. Ihan kivaa kahvia kylmässä ja raikkaassa muodossa.

12 kpl Froosh Omena, Kiivi ja Valkoinen Guava hedelmätäysmehu 250 ml

Ostettu: Fiksuruoka 23.5.2020 hintaan 13,90 €

Ihan kiva. Maistuu enimmäkseen omenalta. Mukana on jotain miellyttävää hedelmäistä makua, jota en tunnista. Se on varmaan se valkoinen guava. Kyllä ostaisin toistekin. Ekaluokkalaisen mielestä maistuu ”omenamehulta ja joltain happamalta”. Hän ei halunnut toiste, koska hänen mielestään liian hapanta. Puolison mielestä ”omenamehua kitkerässä muodossa”. Itsekin toisella maistamisella huomasin, että onhan tuo tavallista omenamehua kitkerämpää kyllä, mutta ei minun mielestäni liian kitkerää.

Hippamehu Mansikka & Herukka 18 kpl Two Dads 18 x 200 ml

Ostettu: Matsmart 23.5.2020 hintaan 9,99 €

Tämä oli meidän perheessä hukkaostos, koska kukaan ei tykännyt. Nelivuotias ensin sanoi, että ei halua tätä maistaa, koska purkissa on pelottava kuva. Ekaluokkalainen sanoi, että liikaa punaherukan makua. Hän sanoi myös, että maistuu siltä niin kuin ei olisi sokeria ollenkaan. Omasta mielestäni tämä maistuu mansikka-aromilta ja kitkerältä punaherukkamehulta. Maun ja omien punaherukkamehutekeilyjen perusteella arvioisin punaherukkamehun tässä olevan kylmäpuristettua. Purkissa lukee, että vähemmän sokeria. En ymmärrä, mikä idea on tehdä lapsillesuunnattua vähempisokerista pillimehua ja käyttää siihen punaherukkamehua, jonka kaikki tietävät olevan luonnostaan ei-makeaa.

Jos minulta kysyttäisiin, parempi olisi tehdä vähempisokeriset pillimehut sellaisista aineksista, jotka eivät tarvitsekaan niin paljon makeutusta kuin punaherukkamehu tarvitsee. Itse asiassa markkinoilla on jo esimerkiksi 100% omenamehua sisältäviä pillimehuja ilman lisättyä sokeria, mutta niitä ei ole markkinoitu juuri lapsille. Minun lapseni ovat kuitenkin tykänneet niistäkin, siinä missä tavallisistakin pillimehuista.

Juuri tästä Hippamehu Mansikka & Herukka -pillimehusta en ihmettele, miksi se on päätynyt hävikkiruokakauppaan. Maistuu mansikkaesanssilta aivan kuin olisi suunnattu lapsille, mutta kuitenkin heidän näkökulmastaan pilattu herukalla ja vähäsokerisuudella. Itse olen kyllä herukkamehun ystävä silloin, kun sokeria on riittävästi ja tähänkin periaatteessa voisi lisätä sokeria itse, mutta minulle tämä pillimehu on kuitenkin pilattu sillä mansikka-aromilla, josta en välitä, koska se maistuu minun suussani esanssilta, vaikka se kuinka olisikin luontainen mansikka-aromi. Tulee olemaan vaikeaa saada tätä 18 kappaleen pillimehupakkausta kulumaan, kun meillä siitä ei nyt tykkää kukaan. Parasta ennen on 25.6.2020.

12 kpl Pago mango-passionhedelmä smoothie 200 ml

Ostettu: Fiksuruoka 23.5.2020 hintaan 18,90 €

Ihan kiva. Maistuu sekahedelmämehulta, jossa vähän jotain paksuuttakin. Ei ole erityisen makea, mutta ei liian hapankaan. Voisin ostaa toistekin.

12 kpl Pago mansikka-banaani smoothie 200 ml

Ostettu Fiksuruoka 23.5.2020 hintaan 18,90 €

Ihan kiva. Maistuu pääasiassa mansikalta ja banaanilta, ja vähän joltain muultakin hedelmältä. Tämä smoothie on vähän paksumpi kuin mehut yleensä ovat. Ei ole erityisen makea, mutta ei liian hapankaan. Voisin ostaa toistekin.

12 kpl Paulig Frezza Mocca maitokahvijuoma 250 ml

Ostettu: Fiksuruoka 23.5.2020 hintaan 13,90 €

Tästä tykkään. Maistuu pehmeältä maitokaakaolta, jossa vähän kahvin makuakin mukana, mutta ei yhtään liikaa. Kyllä ostan toistekin.

Teejuoma Sparkling Rooibos raparperin makuinen Paulig 400 ml 2 kpl

Ostettu: Matsmart 23.5.2020 hintaan 1,00 €

Ihan kiva. Maistuu mielestäni lähinnä omena-aromilta, ja taustalla on vähän rooiboksen ominaismakua. Toimii kesäpäivän janojuomana, mutta en ehkä näillä hinnoilla ostaisi uudestaan.

Mome Choc-o-Lait Milk maitosuklaa kaakaojuomatikku 2×33 g

Ostettu: Fiksuruoka 23.5.2020 hintaan 1,50 €

Aika hyvä. Tämän suklaatikun kun upottaa mukilliseen kuumaa maitoa ja sekoittaa, tulee maitosuklaan makuista kaakaota, joka minun makuuni voisi olla vähän makeampaakin, mutta kuitenkin kokonaisuutena sellainen, että voisin ostaa toistekin.

Froosh Shorty Mango & Appelsiini smoothie 3×150 ml

Ostettu: Fiksuruoka 29.6.2020 hintaan 2,49 €

Aika hyvä. Maistuu mangolta, appelsiinilta, banaanilta ja ehkä vähän omenaltakin. Sopivan makea, mutta ei liian. Lapset tykkäsivät. Voisin ostaa toistekin.

12 kpl Paulig Cold Brew Sparkling White Tea Magnolia Lemon virvoitusjuoma 400 ml

Ostettu: Fiksuruoka 29.6.2020 hintaan 13,90 €

Oudon makuinen. Maistuu joltain parfyymimäiseltä. En tunnista tätä makua. En oikein välitä, mutta kylläpä tämänkin janoonsa juo. En ostaisi toiste.

UHT-maitotuotteita

Arla kevytmaito vähälaktoosinen UHT 1 l


Ostettu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 5,00 € / 4 kpl
Maistuu tavallista saman rasvaprosentin maitoa makeammalta ja ohuemmalta, vähän niin kuin ihmisen maitoa joisi. Kelpuutan tämän silloin tällöin kylmiin juomiin ja silloin tällöin kuumaan teehenkin, mutta kyllästyn makuun nopeasti, jos sitä joka paikkaan laittaa. Kokeilujeni perusteella mieluiten en käytä tätä ruuanlaittoon, koska maku ja suutuntuma mielestäni poikkeavat liikaa tuoreesta maidosta. Erityisesti se paksulta tuntuva suutuntuma, joka tavalliseen maitoon tulee keitettäessä, jää puuttumaan näistä UHT-maidoista, vaikka niitä kuinka yrittäisi keittää. Silloin kun olen näitä UHT-maitoja käyttänyt ruuanlaittoon, on näyttänyt kiehuvan tavallista maitoa hitaammin ja samoin paksuuntuvan tärkkelystuotteiden kanssa hitaammin. Sama on näyttänyt koskevan muitakin UHT-maitotuotteita. UHT-maitoon tehdystä puurosta UHT-maidon ominaismaku maistuu läpi, mikä on ihan kelpaava kerran, mutta kyllästyin sen makuun parin UHT-maitopuuron jälkeen. Tänne kirjoitin ensimmäisistä fiiliksistäni, kun tein kaurapuuron UHT-maitoon.

Arla täysmaito vähälaktoosinen UHT 1 l


Ostettu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 3,99 € / 3 kpl
Muuten samat kommentit kuin edellisestä UHT-kevytmaidosta, mutta tämän kelpuutan lisäksi silloin tällöin kuumaan kahviin sekä myös sellaisiin pääruokiin, joissa maidon osuus ei ole suuri, kuten perunamuusi tai mac and cheese.

Nopea mac and cheese UHT-täysmaidosta ja ylijääneestä keitetystä makaronista.

Arla Café maito laktoositon UHT 1 l


Ostettu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 3,99 € / 3 kpl
Muuten samat kommentit kuin edellisestä UHT-täysmaidosta, mutta erityishuomiona, että tämä vaahtoaa. Kylmiin juomiin kun soseuttaa, tämä näyttää vaahtoavan enemmän kuin mikään muu maito. Pakkauksessa sanotaan tämän tuottavan herkullista vaahtoa kuumassa kahvissa jossain tietyssä lämpötilassa, mutta sitä en ole tähän mennessä kokeillut. Vaahtoavuuden takia koen tämän olevan ihan kiva kylmään kaakaoon sekä pirtelöihin. Kylmän kaakaon olen siis viime aikoina tehnyt soseuttamalla sauvasekoittimella 1 tl 100 % kaakaojauhetta + 2 tl sokeria + 2 dl maitoa per annos. Sauvasekoitin saa 100 % kaakaojauheen sekoittumaan hyvin. Tänne kirjoitin ensimmäisistä fiiliksistäni, kun tein kaurapuuron Café-maitoon.

Café-maitoon tehty perunamuusi mikrossa kypsennetyistä perunoista.

Arla vispikerma 36 % laktoositon UHT 1 l


Ostettu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 3,89 € / 1 kpl
Edellä mainitut UHT-maidot eivät mielestäni ole maultaan tuoren maidon veroisia, mutta tätä UHT-vispikermaa en maultaan erota tuoreesta kermasta. Kuumissa ruuissa kuitenkin tämä UHT-kerma näyttää kiehuvan hitaammin ja paksuuntuvan tärkkelystuotteiden kanssa hitaammin, mikä on näyttänyt koskevan myös UHT-maitoja, kuten edellä kirjoitin. Näitä ostin seuraavalla tilauksella useamman lisääkin, mutta yksi näistä purkeista vuoti kuljetuksen aikana, jolloin siivottavakseni tuli kokonainen litra paksua kermaa muista saman tilauksen tuotteista. Siitä hyvästä sain pahoittelut ja 10 € alennuskoodin seuraavaan tilaukseen. Silti: kun kerran yrittää siivota litran paksua kermaa siinä täysin onnistumatta, ei huvita ottaa sitä riskiä, että joutuisin saman tekemään uudestaan. Tänne kirjoitin UHT-vispikerman käytöstä valkosipuliperunoissa.

Valkosipuliperunat UHT-vispikermasta ja tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista.

Keksejä

Marabou White Choco Moment valkosuklaakeksi 180 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 1,99 €
Ihan kiva, vähän niin kuin valkosuklaakuorrutettu Fasupala. Voisin ostaa toistekin.

Semper Strawberry & White Chocolate Cookies gluteeniton keksi 150 g


Ostettu: Fiksuruoka 14.3.2020 hintaan 2,89 €
En tykännyt. Minun makuuni liian kuivia ollakseen keksejä. Näissä maistuu joku outo esanssi. Mansikan palat ovat ruman ruskehtavan värisiä, joten en tarjoaisi hienoilla kutsuilla. En ostaisi toiste.

Pepperidge Farm Chocolate Chunk Milk Chocolate Macadamia keksi 204 g


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 2,39 €
Muuten ihan hyvä, mutta en välitä tässä niistä pähkinän palasista, jotka ovat aika isoja ja niitä on mielestäni aika paljon. En jäänyt kaipaamaan, enkä ostaisi toiste.

Puurojauheita

Piltti Iltapuuro täysjyvästä puurojauhe 6 kk 2×240 g


Ostettu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 7,00 € / 2 kpl
Tästä tykkäsin. Nopeatekoinen aamupuuro, joka maistuu maitoon tehdyltä puurolta. Itse vilja tässä maistuu mielestäni siltä, niin kuin se olisi mannaryynien ja täysjyväspelttijauhon välimaastoa. Suutuntuma on sileähkö, ja muistuttaa minua täysjyväspelttijauhoista maitoon tehdystä puurosta. Näitä ostaisin lisääkin, jos tähän tai alempaan hintaan saisin. Maistuu tuoreeseen maitoon tehdyltä puurolta, toisin kuin UHT-maitoon tehty puuro. UHT-maitoon tehdyn puuron makuun kyllästyin parissa päivässä, mutta tässä ei ollut mitään kyllästyttävää makua, ja helppoudestakin tykkäsin. UHT-maitoon tehty puuro ei auttanut maidon kaipuuseeni tuoreen maidon ollessa loppu, mutta tämä puuro auttoi. Ensimmäisenä aamuna, kun tätä söin, tuntui, että tällä ei täysin lähtenyt nälkä, jolloin otin pari voideltua hapankorppua lisäksi, mutta seuraavasta aamusta lähtien tästä jo lähtikin nälkä. Iltapuuro täysjyvästä -puuron ensikokeilusta kirjoitin tänne.

Puuro Piltti Iltapuuro täysjyvästä 6 kk -puurojauheesta.

Piltti Rukiinen täysjyväpuuro jauhe 1-3 v 2×240 g


Ostettu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 2,49 € / 3 kpl
Tämä ei ollut mielestäni yhtä hyvää kuin tuo edellinen Iltapuuro täysjyvästä. Tämä sisältää pureskeltavia ruishiutaleita, jotka eivät lyhyessä valmistusajassa pehmene. Tämä ei ole mielestäni yhtä pehmeän makuinen kuin se Iltapuuro täysjyvästä. Tässä on rukiin makua muualla kuin vain niissä pureskeltavissa hiutaleissa. Tätäkin kuitenkin söin, mutta juuri tätä en ostaisi lisää. Ekaluokkalaiseni ja neljävuotiaani söivät mielellään aamiaiseksi sekä tätä puuroa että sitä edellistä Iltapuuroa täysjyvästä, joista Iltapuurot syötiin pois ensin ja niistä tykkäsivät loppujen lopuksi enemmän. Tämän erän parasta ennen oli huhtikuun lopussa, minkä jälkeen näin tätä tuotetta olevan samassa kaupassa myytävänä hintaan 0 €. Nyt tätä ei näytä enää olevan siellä myynnissä. Ensimaistamisten jälkeen kirjoitin tästä Rukiinen täysjyväpuurojauhe -puurosta lyhyesti tämän postauksen loppuun.

Semper Maidoton puuro kaura, banaani & omena puurojauhe 12 kk 400 g

Ostettu: Fiksuruoka 29.6.2020 hintaan 5,29 €

Tästä puurojauheesta tehdyssä puurossa maistui minun suussani liikaa jokin outo maku, jota en tunnista ja joka mielestäni ei kuulu puuroon. Ekaluokkalaisen mielestä maistuu joltain leivältä tai korpulta. Ainesosina ovat kaurajauho, maltodekstriini, kauraproteiini 15 %, kuivatut banaanit ja omenat, öljyt, tärkkelykset, emulgointiaineet sekä lisätyt ravintoaineet. Veikkaisin sen oudon maun tulevan tuosta lisätystä kauraproteiinista, jota on 15 %. Se on sen verran iso määrä, että sen odottaisikin tuntuvan maussa, jos sillä jokin ominaismaku on.

Maltodekstriini tietääkseni on mauton täyteaine. Kaurajauhosta, kuivatuista banaaneista ja kuivatuista omenoista tiedän, miltä ne maistuvat. Se tunnistamaton outo maku siis luultavasti tulee siitä kauraproteiinista, kun ei noilla lopuilla aineilla pitäisi pienissä määrissä olla näin huomattavaa makua. Parasta ennen -päiväykseen tällä tuotteella on vielä kuukausia aikaa, sillä parasta ennen on joulukuussa 2020.

En ostaisi tätä toiste. Piltin puurojauheet maistuvat paljon paremmilta. Toisaalta ne ovat maitopohjaisia ja tämä on maidoton ja vegaaninen, joten tällä lienee eri kohderyhmä.

Pakkauksen mukainen annostelumäärä 5½ rkl puurojauhetta + 1 dl vettä tuotti minun makuuni liian paksua puuroa, vaikkakin rakenteeltaan sileää. Minun makuni mukainen määrä puurojauhetta olisi ehkä noin 1/2 – 2/3 tuosta määrästä.

Maustekastikkeita

6 kpl Santa Maria Garlic Salsa Medium salsakastike 230 g


Ostetu: Fiksuruoka 12.4.2020 hintaan 10.90
Maistuu mielestäni kaupan perus tacokastikkeelta, joita tosin en ollut pitkään aikaan syönyt. Valkosipuli on nimessä, mutta tortillan ja tacon yhtenä komponentina syödessä en tästä sitä valkosipulin makua huomaa. Hengitykseen se valkosipuli kuitenkin jää kummittelemaan. Itse tehtyyn tacokastikkeen verrattuna tämä maistuu mielestäni enemmän tomaattipyreeltä ja etikalta ja vähemmän mausteilta, joista kotitekoisen tykkään maistuvan erityisesti juustokuminalta eli jeeralta. Ihan ok tuote niihin tilanteisiin, kun haluaa vähävaivaista ruokaa, kaapista löytyy tortilloita/tacoja ja jotain, millä täyttää ne ja jos tämän maku ei vielä kyllästytä. Tämän maku on mielestäni kyllästyttävämpi kuin kotitekoisen tacokastikkeen.

Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour kastike luomu 250 ml


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 1,99 €
Tätä kastiketta käytettiin ohjeen mukaan niin, että paistettiin lihaa ja wokkivihanneksia, ja niihin lisättiin tätä kastiketta. Kastiketta syötiin riisin kanssa. Maistuu mielestäni oudon hedelmäiseltä. Ainoaksi kastikkeeksi tämä on mielestäni outo ja tasapainoton. Kaipaisin lisäksi umamia tasapainottamaan hedelmäisiä makuja. Kun lisäsin annokseen lautasella soijakastiketta, maistui ihan ok:lta. Seuraavaan päivään kun säilytti valmista ruokaa jääkaapissa ja sitten lämmitti mikrossa uudestaan, maku tuntui tasapainoisemmalta. Silloin tuli esille etikankin makua, eikä pelkästään hedelmäistä makua. Kuitenkaan en ostaisi toiste.

Squeezy Guacamole Salsa 295 g

Ostettu: Matsmart 23.5.2020 hintaan 1,29 €

Aika hyvä. Maistuu meksikolaistyyppiseltä ruualta, erityisesti juustokuminalta eli jeeralta mukavan paksussa kermaisessa kastikkeesta. Hyvää ainakin kanan ja riisin kanssa, sopisi varmasti myös jauhelihan ja riisin kanssa. Tarkoitettu kai tortilloihin ja tacoihin, ja varmasti sopii niihinkin. Voisin ostaa toistekin.

Myöhempi päivitys: Tortilloiden sisällä voimakkaampien makujen joukossa tämän maku katoaa huomaamattomaksi. Mielestäni tämä sopiikin paremmin muihin ruokiin kuin tortilloihin, kuten ihan vain keitetyn riisin ja grillatun kanan kanssa. Tämäkin kyllä sinänsä toimii tortillassa, jossa on tämän lisäksi tacomaustettua jauhelihaa, tacokastiketta ja kasviksia. Kuitenkin tortilloihin en juuri tätä jää kaipailemaan nyt, kun tämä loppui. Mieluummin käytän tortilloihin tämän sijaan smetanaa, creme fraichea tai majoneesia, jotka mielestäni maistuvat tortilloissa paremmin kuin tämä. Mutta miedon makuiselle kanaa ja riisiä -tyyppiselle ruualle tai riisiä ja jauhelihaa- tyyppiselle ruualle tätä voisin käyttää toistekin, jos jotain valmiskastiketta kaipaisin, mutta en ehkä ostaisi tätä täydellä hinnalla. Tämän purkin pohjimmaiset muuten tuoksuvat sieniltä.

Santa Maria Tamari Soijakastike 2×95 ml

Ostettu: Matsmart 23.5.2020 hintaan 1,50 €

Tämä on hyvää annoksen päälle lisättynä. Sopii hyvin ainakin kanan ja lihan kanssa. Paljon parempaa kuin tavallinen soijakastike, johon verrattuna tämä maistuu jotenkin hienostuneemmalta ja ei yhtä hyökkäävältä. Ostaisin toistekin.

Poppamies Mausteseos Original Tex Mex Seasoning 40 g

Ostettu Matsmart 23.5.2020 hintaan 1,29 €

Tällä mausteseoksella maustettiin sika-nautajauheliha tortillan täytteeksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kun tällä maustettua lihaa maistan sellaisenaan, kaipaan enemmän suolaa. Maistan jeeran, joka mielestäni kuuluukin texmexiin, ja lisäksi yrttejä, joita en ole tottunut maistamaan juuri texmex-mausteseoksissa. Jälkimakuna tulee vähän tulisuutta, mutta ei yhtään liikaa. Maustepussissa sanottiin tämän voimakkuudeksi keskivahva. Tällä mausteseoksella maustettua jauhelihaa söivät tortillan sisällä meillä valittamatta myös lapset, jotka vierastavat mausteisia makuja, ja jättävät syömättä, jos maistuu tuliselta. Tämä mausteseos oli mielestäni tortilloihin ihan toimiva, mutta ei suosikkini, eikä sellainen, mitä ostaisin toiste. Olen tykännyt enemmän Santa Maria ja Old El Paso -merkkisistä tacomausteseoksista sekä kotitekoisesta tacomausteseoksesta. Muihin tacomausteseoksiin verrattuna tämän Poppamies-version mausta ehkä puuttuu sipulijauhe ja paprikajauhe, joista tykkään tacomausteseoksissa.

Pasta

La Molisana Gluteeniton Fusilli 400 g

Ostettu: Matsmart 23.5.2020 hintaan 2,69 €

Hyvä neutraalin peruspastan makuinen, ja hyvä pastainen suutuntuma. Kaunis keltainen väri. Keittoaika oli 11 minuuttia, mitä ei suomeksi löytynyt pakkauksesta ollenkaan ja muillakin kielillä sitä oli vaikea löytää. Ostaisin toistekin.

Myllyn Paras Suora Tagliatelle 3×500 g

Ostettu: Matsmart 23.5.2020 hintaan 1,33 €

Pakkauksen mukaan tämän pastan keittämisaika al denteksi on 4 minuuttia ja kypsäksi 5 minuuttia. Kuulosti liian nopealta ollakseen totta ja olikin sitä. 5 minuutissa ei tullut vielä läheskään kypsää. Jaksoin keittää 15 minuuttia ennen kuin kärsivällisyyteni loppui. Siinä vaiheessa oli reunoista ylikypsää, keskeltä joistakin kohdista al dente ja joistakin kohdista rouskui hampaissa. Kuitenkin seuraavana päivänä, kun lämmitin jämät mikrossa, oli pehmennyt loppuun asti.

Suorasta tagliatellesta tehty halloumipasta.

Tämän pasta todellinen keittämisaika jäi minulle vielä mysteeriksi. Ehkä 20 minuuttia? 20 minuuttia pastan keittämiseen tuntuu sen verran paljolta, että en näe syytä ostaa juuri tätä pastaa toiste. Tällä pastalla on suuri miinus se, että reunat alkavat hajota, ennen kuin on keskeltä kypsää. Kilohinta on näin alennustuotteenakin ostettuna korkeampi kuin tavallisella spagetilla, jota parempi tämä ei ole millään tavalla.

Tätä pastaa tuli kuitenkin ostettua 3×500 g, joista sai määräalennuksen 0.48 €. Johonkin yritän nämäkin ostamani pastat käyttää. Jatkossa ehkä rikkoisin tämän pastan lyhyemmäksi ja käyttäisin keittoihin. Toinen vaihtoehto olisi käyttää tämä pasta johonkin sellaiseen uuniruokaan, jota kypsennetään pitkään. Sellaisenaan syötäväksi pastaksi mielestäni tämä on liian hitaasti kypsyvä. Maku on mielestäni sama kuin pastoilla yleensäkin.

Välipalapatukoita

20 kpl Fazer Jyväshyvä vadelma välipalapatukka 30 g


Ostettu: Fiksuruoka 19.4.2020 hintaan 18,90 €
Minun makuuni aivan liian kuivaa. Olisi tehnyt mieli laittaa ensimaistamisen jälkeen loput roskiin, mutta vaivoin söin loppuun. Vaikea löytää makuja näin kuivasta tuotteesta. Kuitenkin kun murensin näitä kaksi kappaletta tuoreen maidon joukkoon ja söin myslinä, oli ihan ok. Ei minun makuuni tarpeeksi makeaa mysliksi, mutta kuitenkin toimi mysliaamiaisena. Jokin vadelmaesanssi tässä maistui. Voisin syödä tätä toistekin mysliaamiaisena, jos myslihimo sattuisi tulemaan eikä muutakaan mysliä olisi. Kuitenkaan toiste en tätä ostaisi. Lapsistani ekaluokkalainen oli myös sitä mieltä, että tämä on liian kuivaa. Nelivuotiaani tykkää syödä tätä maitoon dipattuna, joten ehkä tämän 20 kpl pakkauksen saa siten kulumaan ajan myötä loppuun. Parasta ennen näillä on joskus kesäkuussa.

2×6 kpl – Kellogg’s Rice Krispies Cereal & Milk Bars välipalapatukka 20 g


Ostettu: Fiksuruoka 23.5.2020 hintaan 4,50 €
Näistä tykkään. Maistuu makealta riisimurolta, jossa myös jotain valkosuklaan makua ja suutuntumaa muistuttavaa kondensoitu makeutettu rasvaton maito + palmurasva -juttua, joka on sekä hyvän makuista että miellyttävän suutuntumaista. Vahva mielleyhtymä lapsuuden makumuistoihin. Näitä ostaisin lisääkin. Näistä huomaa sen, että nämä eivät yritä olla runsaskuituisia niin kuin moni muu välipalapatukka. Nämä voisi melkein jo laittaa makeispuolelle, mutta välipalapatukka näissä kuitenkin jostain syystä lukee. Näistä meillä tykkäävät myös lapset.

16 kpl NOMNOM Kaurahaukku omena-banaani kaurapatukka 20 g

Ostettu: Fiksuruoka 23.5.2020 hintaan 10.90 €

Maistuu enemmän omenamehulta kuin omenamehu itse. Kuitenkin minun makuuni liian kuivaa, joten en osta toiste. Lapsetkaan eivät välittäneet.

Vastaa