Eilistä pastavuokaa parmesaanin kanssa ja varhaiskaalisalaattia tuunattuna

Eilen tein pastavuokaa, ja kirjoitin siitä tänne: https://ruokaideat.com/2019/06/14/pastavuokaa-tahteista-ja-eilista-varhaiskaalisalaattia-tuunattuna/

Pakastin siitä osan annospaloina, ja jätin jääkaappiin sen verran kuin arvioin meidän tänään sitä syövän. Nyt teki mieli raastaa siihen päälle mikrolämmityksen jälkeen paljon parmesaania, joten niin tein. Se olikin juuri sitä mikä siitä puuttui! Eilen ilman parmesaania kyseinen pastavuoka oli vain ihan ok, mutta nyt parmesaanin kanssa tosi hyvää! Jes! Wau!

Aiempana päivänä tein varhaiskaalisalaattia: https://ruokaideat.com/2019/06/13/pizzaa-ja-varhaiskaalisalaattia/

Sitä oli vieläkin jäljellä ja paljon. Eilen tein sitä varten valmiiksi jääkaappiin monta annosta vinaigretteä, mutta tällä kertaa ei tehnytkään mieli sitä. Nyt teki mieli vain lisätä salaattiin hunajamelonia, jota mies oli pilkkonut valmiiksi, ja öljyä. Niin sitten tein.

Nyt sitä varhaiskaalisalaattia on vieläkin jäljellä aika paljon:

Nyt kun olen sitä jo kolmena päivänä putkeen syönyt erilaisilla lisäyksillä, tuntuu, että ei tuo loppumäärä kyllä salaatin muodossa taida upota. Yksi varhaiskaali oli vain liian iso kokonaan salaatiksi tehtäväksi, kun en nyt niin paljon itse varhaiskaalin makuun ihastunut. Voisin lähipäivinä poimia tuosta varhaiskaalisalaatista hedelmäpalaset parempiin suihin ja käyttää tuon lopun pilkotun varhaiskaalisalaatin johonkin kypsennettävään ruokaan. Mieluiten sellaiseen, joka loppuisi yhdellä syömiskerralla. Taidanpa tutkailla jotain varhaiskaalipata/-wokkireseptejä, jos jossakin vaiheessa jaksan.

Varhaiskaali on kuulemma sellainen satokausikasvis, jonka sesonki on lyhyt ja se kannattaa hyödyntää. En ole varma, tulenko hyödyntäneeksi sen satokautta enää ensi vuonna, mutta tulipahan nyt ainakin kokeiltua.

Vastaa