Juustomuffineja, porkkanatikkuja ja tuoreita marjoja

Jääkaapissani oli jäljellä puoli purkillista tuorejuustoa. Se oli avattu kolme päivää sitten, jolloin puolet siitä purkillisesta meni mustaherukkajuustokakkuun: https://ruokaideat.com/2019/08/04/mustaherukkajuustokakku-aineksista-mita-oli/

Kolme päivää avattuna ollut tuorejuustopurkki, jolla on parasta ennen huomenna, tuntui järkevältä käyttää jo johonkin. Tuli sitten mieleeni tehdä juustomuffineja, joiden reseptissä kätevästi on juuri puoli purkillista tuorejuustoa: https://yhteishyva.fi/reseptit/kolmen-juuston-muffinit/recipe-4218

Olen tehnyt tuolla reseptillä juustomuffineja ennenkin, ja muokannut reseptiä oman makuni mukaiseksi. Teen nykyään juustomuffinit tällaisella reseptillä:

Juustomuffinit

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

3 kananmunaa

1.5 dl täysmaitoa

100 grammaa tuorejuustoa

1 dl (50 grammaa) jotain kolmionmuotoista kovaa juustoa raastettuna: parmesaania, pecorinoa tai grada padanoa

1 dl (50 grammaa) jotain suorakulmionmuotoista kovaa juustoa raastettuna: esim. goudaa, emmentalia tai cheddaria

3 rkl voita sulatettuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Eri astiassa vispaa kananmunien rakenne rikki käsivispilällä. Vispaa sekaan maito ja tuorejuusto. Lisää kuiva-aineseos, raastetut juustot ja voisula. Sekoita taikina nuolijalla nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin (20 kpl). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinnat ovat ruskistuneet. Jos haluat myös reunat ruskistuneiksi, kannattaa käyttää metallisia muffinivuokia voideltuina ja korppujauhotettuina (minulla on sellaiset, mutta en aina jaksa voidella, korppujauhottaa ja pestä niitä).

Tuoreiden juustomuffinien lisäksi söin nyt porkkanatikkuja ja tuoreita oman pihan marjoja, ja sanoin sitä lounaaksi <3

Vastaa