Suolainen kaurapuuro, jonka päällä voita, kinkkua ja mikrossa kypsennetty kananmuna

Tänään teki mieli syödä lounaaksi suolainen puuro kananmunalla, kinkulla ja voilla. Kokeilin kananmunan kypsentämistä mikrossa mtv.fi-sivustolta löytyvällä ohjeella: https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/nain-teet-munia-mukissa-kestaa-maksimissaan-90-sekuntia/3676810

Ohjeessa oli ideana, että mikron kestävä kuppi laitetaan puolilleen vettä, kuppiin rikotaan kananmuna, huolehditaan että muna peittyy vedellä, lautanen kupin kanneksi ja kuppi mikroon. Ohjeen mukaan piti kypsentää täydellä teholla 60-90 sekuntia. 60 sekunnin jälkeen oli vielä täysin raaka. 90 sekunnin jälkeen valkuainen oli hyytynyt ja keltuainen vielä täysin raaka. Halusin, että keltuainenkin kypsyisi edes vähäsen, joten kypsensin vielä 30 sekuntia, eli yhteensä 120 sekuntia eli 2 minuuttia. Tällöin keltuainenkin ehti kypsyä kokonaan. 2 minuuttia mikrossa kypsennetyn kananmunan maku ja suutuntuma olivat samat kuin kovaksikeitetyillä kananmunilla. Itse vain en pidä kovaksikeitetyistä kananmunista, joten seuraavalla kerralla taidan kuitenkin kypsentää kananmunaa vain sen 90 sekuntia, jolloin valkuainen on kypsä ja keltuainen raaka.

Itse puuronkin tein mikrossa tavalliseen tapaan. Eli 1 dl kaurahiutaleita, 2 dl vettä ja suolaa sekoitin syvässä lautasessa. Suolaa lisäsin selvästi enemmän kuin niihin puuroihin, joihin ei tule suolaisia päällisiä. Sekoitin, kuumensin mikrossa täydellä teholla 3 minuuuttia, sekoitin tasaiseksi. Sitten kypsensin mikrossa sen kananmunan, jonka kypsänä nostin lusikalla kupista puuron päälle. Munan päälle ripottelin suolaa ja jauhoin päälle pippuria. Voita laitoin keskelle puuroa sulamaan ennen kananmunan lisäämistä. Kinkut revin päälle käsin. Helppo ja nopea hellaton ateria.

Aiemmin olen kirjoittanut tässä blogissa suolaisesta kaurapuurosta kinkun, juuston, voin ja rucolan kanssa.

Vastaa