Riisipuuro keitetystä pitkäjyväisestä riisistä mikrossa

Keitetystä riisistä tehtyä riisipuuroa kanelin ja sokerin kanssa.

Minulla oli tähteenä keitettyä riisiä, joka oli tavallista pitkäjyväistä riisiä. Kokeilin huvikseni tehdä siitä ylijäämä keitetystä riisistä jotain, mitä en ole ennen kokeillut: riisipuuroa, vaikka se ei ole puuroriisiä. Tein tämän riisipuurokokeilun mikrossa, jossa yleensä teen myös kaurapuurot ja jossa maitopohjainen puuro ei pala pohjaan. Tätä ylijääneestä keitetystä riisistä tehtyä riisipuuroa kypsensin mikrossa yhteensä 9 minuuttia, sekoittaen ja tarkistaen tilanteen 3 minuutin välein. Olennaista oli myös lopussa 5 minuutin vetäytyminen, jotta puuro kiinteytyy loppuun asti. Lopputuloksena syntynyt riisipuuro on rakenteeltaan tietenkin pitkäriisisempää, koska se on tehty tavallisesta pitkäjyväisestä riisistä, joka aiheuttaa myös pienen vivahde-eron makuun. Mutta muuten tämä menee minulle riisipuurosta: siinä on se sama maitoon keitetyn riisin maku joka tavallisessakin riisipuurossa, ja rakenne on vetäytymisen jälkeen samalla tavalla kiinteä, vaikkakin riisin jyväset tässä ovat pitempiä ja vähemmän pyöreitä kuin perinteisessä riisipuurossa. Sanoisin, että kyllä kannattaa tehdä riisin jämistä välillä tällaistakin ruokaa. Tämä on mielestäni mukavaa vaihtelua ylimääräisestä keitetystä riisistä, kun tätä voi tehdä ja syödä vaikka aamupalaksi. Mikrossa toki tätä ei tule montaa annosta kerralla, joten joskus voisin kokeilla keittää ylijäänyt riisi riisipuuroksi kattilassa.

Riisipuuro keitetystä riisistä mikrossa (1 annos)

2 dl keitettyä riisiä (160 g)

2 dl täysmaitoa (200 g)

ripaus suolaa

Sekoita mikronkestävässä korkeareunaisessa syvässä lautasessa tai kulhossa riisi, maito ja ripaus suolaa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia, sekoita, kuumenna toiset 3 minuuttia, sekoita ja kuumenna vielä 3 minuuttia (yhteensä 9 minuuttia). Anna vetäytyä 5 minuuttia, ja sekoita tasaiseksi. Nauti samojen lisukkeiden kanssa kuin tavallinenkin riisipuuro, esimerkiksi kaneli ja sokeri tai marjakiisseli.

Riisin kannattaa olla sellaista, joka on jäähtyessään tarttunut yhteen. Irtonaisesta riisistä tai pikariisistä puuro ei välttämättä onnistu.

Muita tapoja uusiokäyttää tähteeksi jäänyt keitetty riisi on kirjoituksessani Ruokaa tähteistä: ylijäänyt keitetty riisi. Siellä on reseptit Riisivuoka, Riisiletut ja Riisirieska sekä linkkejä muihin resepteihin, kuten savusiika-riisisalaatti ja riisi-kinkkuvuoka.

Vastaa