Kaurapuuro ja pakastetut omenat

Olen syönyt viime aikoina usein aamiaiseksi kaurapuuroa pakastetun omenan kanssa. Pakastin lähiomenoita viime vuonna kuorittuina viipaleina pakastepusseissa. Tarkoitus oli käyttää niitä ennen kaikkea smoothieissa (kuten omena-aroniasmoothie), mutta on osoittautunut helpommaksi käyttää niitä puuron kanssa. Pilkon jäiset omenaviipaleet terävällä veitsellä pikkupaloiksi, ja lisään kuumaan puuroon. Sekoitusvaiheessa ne sulavat sopivasti, ja jäähdyttävät puuron sopivaksi. Omenoiden oma maku ja väri ovat säilyneet hyvin pakastimessa, ja kauran ja omenan maut sopivat hyvin yhteen.

Kaurapuuro täysmaitoon mikrossa (1 iso annos)

60 g kaurahiutaleita

3 dl täysmaitoa

ripaus suolaa

Sekoita korkeareunaisella syvällä lautasella keskenään kaurahiutaleet, maito ja ripaus suolaa. Kuumenna täydellä teholla mikrossa 3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi. Jos ei paksuuntunut vielä tarpeeksi, kuumenna vielä yksi minuutti kerrallaan ja sen jälkeen aina sekoittaen, kunnes on paksuuntunut sopivaksi. Nauti heti haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Vastaa