Kebakkoja, couscousia ja pakastevihanneksia

Tällainen hellaton päivällinen tuli kyhättyä tällä kertaa. Lämmitin mikrossa pakastimesta itsetehtyjä kebakkoja, joista kirjoitin aiemmin tänne: https://ruokaideat.com/2019/05/11/kebakkoja-kurkkuviipaleita-ja-paahdettua-leipaa/

Lämmitin mikrossa myös puoli pussillista pakastevihanneksia pakkauksen ohjeen mukaan, eli muistaakseni peitetyllä lautasella ensin 3 min täydellä teholla, sitten sekoitus ja vielä toiset 3 min täydellä teholla. Pakastevihannespussi oli noin puoli kiloa, ja puolesta pussillisesta tuli noin 2-3 annosta.

Couscousia varten keitin veden vedenkeittimellä. Mittasin couscousia syvään lautaseen 1 desilitra per annos, ja sekoitin mukaan suolaa ripaus per annos. Sekoitin couscous-suolaseokseen 1 desilitra kiehuvaa vettä per annos, peitin toisella lautasella, ja jätin hautumaan kuudeksi minuutiksi. Sitten sekoitin vielä haarukalla irtonaiseksi, ja siirsin lautaselle. Lautasella laitoin vielä voinokareen couscousin päälle kostukkeeksi. Se ei alkanutkaan sulaa heti, joten mikrossa valmiiksi sulatettu voi olisi ollut käytännöllisempi. Kylläpä se voi kuitenkin lopulta suli, kun sitä kunnolla pienensi ja sekoitteli couscousiin. Tämä ateria toimi joka tapauksessa hyvin yhdessä, ja tällaista söisin mielelläni toistekin.

Vastaa