Minttupirtelö tuoreista mintun lehdistä

Tuli mieleeni tehdä minttupirtelöä tuoreista mintunlehdistä, joita pihallani vielä toistaiseksi kasvaa. Tein minttupirtelön näin:

Minttupirtelö (1 annos)

kourallinen tuoreita mintun lehtiä (n. 5 g)

1 rkl sokeria

1 pallo tai siivu vaniljajäätelöä

2-2½ dl täysmaitoa

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Jos pintaan nousee pysäyttämisen jälkeen häiritseviä mintunlehden palasia, ne voi halutessaan napata lusikalla pois tai siivilöidä.

Minulla ei nyt ollut kaupan vaniljajäätelöä, mutta oli kotitekoista. Meillä on sitä tämän näköisenä:

Vaniljajäätelön tekemisestä kirjoitin aiemmin tänne: https://ruokaideat.com/2019/06/17/paivayskermasta-kotitekoista-vaniljajaateloa/

Minttupirtelön tekemisestä kuvat alla:

Tämä minttupirtelö oli minun mielestäni todella hyvää. Oikein wau-hyvää! Maistui makealta, raikkaalta ja ihanalta. Juuri sellaiselta, kuin halusinkin minttupirtelöni maistuvan. Nyt tuli mintusta pirtelöön juuri se maku, jonka halusinkin, eikä ylimääräisiä makuja.

Aiemmin olen mintun lehdistä tehnyt minttujäätelöä ohjeella, jossa mintun lehtiä haudutettiin kermassa olisikohan ollut puoli tuntia tai tunti. Silloin jäätelöön tuli mintusta myös epätoivottuja salaattimaisia makuja. Nyt tästä kerrasta oppineena vaikuttaa siltä, että ne mintun parhaat raikkaat maut siirtyvät nesteeseen heti soseuttaessa, minkä jälkeen mintun palaset olisi hyvä siivilöidä pois, jos minttujäätelöä haluaa tehdä. Mutta hetijuotavasta pirtelöstä ei niin ole väliä, siivilöiko ne pois vai ei.

Vastaa