Makaronia ja jauhelihaa, salaattia ja viimeinen kakun palanenPuolisoni paistoi kolme päivää sitten hirven jauhelihaa, ja itse söin sitä kaksi päivää sitten pikariisin kanssa: https://ruokaideat.com/2019/06/21/nopeaa-riisi-jauhelihasekoitusta-ja-tomaattia/

Aloin miettiä käyttöä lopuille, ja tuli mieleeni yksi lapsuuteni suosikkiruuista makaronia ja jauhelihaa. Se oli nyt harvinaisen helppo tehdä, kun jauhelihaa oli jo valmiiksi paistettuna. Nyt tarvitsi vain keittää makaronit, minkä jälkeen sekoitin niihin vähän keitinvettä, voita ja mikrossa lämmitettyä jauhelihaa, ja valmista tuli.Eilen tein salaattia, ja sitä jäi: https://ruokaideat.com/2019/06/21/uusia-perunoita-persilja-voikastiketta-paistettuja-munia-ja-salaattia-kermaviilikastikkeella/

Siihen eiliseltä jääneeseen salaattiin lisäsin nyt aineksia, joita olisi ollut jo eilen, mutta en eilen jaksanut niitä pilkkoa, ja söin sitä salaattia sitten tämän kanssa. Kokonaisuus oli oikein toimiva. Salaatti oli mukavan raikasta ja makeaa, makaronisekoitus taas miedon, pehmeän ja tutun makuista niin kuin nyt halusinkin. Kaikista tutuimman ja lohturuokamaisimman makuista makaronia ja jauhelihaa saa mielestäni, kun käyttää vaaleaa makaronia ja sika-nautajauhelihaa sipulin kanssa paistettuna, mutta hyvin kelpasi nyt tämä hirvenjauhelihaversiokin, kun sitä nyt sattui olemaan valmiiksipaistettuna.Jälkiruuaksi söin viimeisen palan kakkua, jonka tein toissapäivänä: https://ruokaideat.com/2019/06/21/gluteeniton-mansikkakakku/

Kakku maistui ja tuntui nyt aika erilaiselta kuin tekopäivänä tai edes vielä eilen. Osa päällimmäisistä mansikoista maistui nyt jo hitusen käyneiltä. Välissä olevat mustikkahillo ja kermavaahto olivat nyt muodostaneet yhdessä sellaisen kivan mustikkajäätelömäisen maun. Välissä olevat tuoreet mansikat eivät enää erottuneet rakeenteensa eikä maunsa puolesta. Alempi pohjakerros oli nyt kostunut kokonaan niin, että vähän nestettä valui vuokaankin. Kokonaisuudessaan kakku oli hyvänmakuista sekä nyt, eilen että tekopäivänä, mutta erilainen. Tuoreeltaan se maistui ennen kaikkea tuoremansikkakakulta, mutta nyt kaksi päivää myöhemmin ennen kaikkea mustikkakakulta. Molemmat kelpasivat hyvin, mutta olivat kuin keskenään eri kakun makuisia.Vastaa