Helpot broilerinjauhelihapihvit pelkästä broilerin jauhelihasta

Broilerinjauhelihapihvejä.

Tämä on helppo tapa tehdä broilerin jauhelihasta pihvit ilman, että tarvitsee erikseen sekoittaa mitään taikinaa. Tässä vain muotoillaan broilerin jauhelihasta pihvit, paistetaan ne pannulla kypsiksi ja ripotellaan suolaa päälle. Toki voi ripotella muitakin mausteita jos tykkää, mutta korppujauhoja, nesteitä ja kananmunia ei näihin helppoihin broilerinjauhelihapihveihin tarvita.

Broilerinjauhelihapihvit pelkästä broilerin jauhelihasta

400 g broilerin jauhelihaa

paistamiseen voita tai muuta rasvaa

suolaa

Muotoile broilerin jauhelihasta pieniä ohuita pihvejä esim. leivinpaperin päälle. Kuumenna isolla paistinpannulla voi tai muu rasva (esim. öljy). Paista broilerinjauhelihapihvit molemmin puolin ruskeiksi ja sisältä kypsiksi, muutamisen minuuttia per puoli. Ripottele suolaa molemmille puolille, mieluiten heti kääntämisen jälkeen sille puolelle, joka juuri oli kuumaa pannua vasten. Nauti heti.

Vinkit:

* Mausteita voi halutessa lisätä muitakin. Sopivia mausteita broilerinjauhelihapihveille ovat esimerkiksi mustapippuri, curry, paprikajauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe ja rakuuna.

* Samalla tavalla voi tehdä jauhelihapihvejä muistakin jauhelihoista kuin vain broilerin. Esimerkiksi naudan jauhelihasta tulee hyvät jauhelihapihvit samalla lailla.

Broilerinjauhelihapihvejä, viipaleperunoita, rucola-kermaviilikastiketta, jääsalaattia ja keltaista paprikaa.

Tänään söin näiden yksinkertaisten broilerinjauhelihapihvien kanssa viipaleperunoita, rucola-kermaviilikastiketta ja kasviksia. Maistui hyvin. Rucola-kermaviilikastikkeen tein sekoittamalla purkilliseen kermaviiliä kourallisen revittyä rucolaa, 1 tl sitruunamehua, 1/4 tl currya, ½ tl suolaa ja 2 tl sokeria. Annoin maustua jääkaapissa puoli tuntia. Kastikkeen voi maustaa myös rucolan ja curryn sijaan esim. raastetulla sitruunan kuorella tai puristetulla valkosipulin kynnellä, joiden tapauksissa vähentäisin sokerin määrän yhteen teelusikalliseen. Viipaleperunoiden sijaan lisäkkeeksi sopii myös esim. riisi tai pasta.

Päivitys 3.2.2020:

Tähteeksi jääneistä broilerinjauhelihapihveistä ja rucola-kermaviilikastikkeesta tein hyvän kanasalaatin.

Vastaa