Kanasalaatti tähteeksi jääneistä broilerinjauhelihapihveistä

Oli tähteenä broilerinjauhelihapihvejä ja rucola-kermaviilikastiketta tästä satsista: https://ruokaideat.com/2020/01/31/helpot-broilerinjauhelihapihvit-pelkasta-broilerin-jauhelihasta/

Tein niistä lounaaksi tällaisen nopean ja hyvän kanasalaatin. Revin lautaselle jääsalaattia, laitoin päälle broilerinjauhelihapihvit kylmänä ja niiden päälle vähän suolaa ja pippuria. Halusin tähän vielä jotain makeaa hedelmää, mutta tuoreita hedelmiä ei nyt ollut, joten pilkoin päälle säilykepersikkaa, joka sopi tähän hyvin. Päälle vielä sitä rucola-kermaviilikastiketta, ja annos oli valmista syötäväksi. Hyvin maistui.

Lisänä söin paahdettua Vaasan Ruispalat tumma herkku -leipää, jota oli ostettu punalaputettuna pakkaseen. Se on aika jännän makuista. Se maistuu siirappiselta ruisleivältä ja meetvurstilta, vaikka se ei sisällä meetvurstia, vaan jotain savustettua viljaa. On hyvää, vaikkakin erikoisen makuista. Paahtaminen tosin teki näistä punalaputetuista leivistä vähän kovareunaisia, joten jatkossa taidan jättää punalaputetut tumma herkku -ruispalat paahtamatta.

Muita tapoja käyttää tähteeksi jäänyttä broileria löytyy kirjoituksestani Ruokaa tähteistä: kypsä ylijäänyt broileri, kana ja kalkkuna.

Vastaa