Ruokaa tähteistä: kypsä ylijäänyt broileri, kana ja kalkkuna

Salaatti kypsästä broilerista. Lisänä patonkia.

Tässä kirjoituksessa kerron, miten hyödynnän tähteeksi jäänyttä kypsää broileria, kanaa ja kalkkunaa. Kypsän ja murean broilerin, kanan ja kalkkunan jämiä voidaan käyttää kaikkiin tässä kirjoituksessa mainitsemiini ruokiin, ellen toisin kirjoita. Näissä ruuissa käytettävä liha voi olla kypsennetty millä tahansa tavalla esim. uunissa valmistettu, keitetty, paistettu tai grillattu. Luettelen yleisluontoisia tapoja uusiokäyttää näitä tähteitä sekä annan reseptejä ja linkkejä. Sen lisäksi, että näistä tähteistä voi tehdä uutta ruokaa, niitä voi myös pakastaa. Silloin kun teen näistä tähteistä uusioruokaa, käytän yleensä pienet määrät näitä tähteitä paistinpannulla, kattilassa, mikrossa ja kylmänä syötäviin ruokiin sekä taikinapohjaisiin ruokiin. Isot määrät näitä tähteitä käytän yleensä uuniruokiin, joista tarvittaessa pakastan ylimääräiset sopivan kokoisina annoksina.

Pelkkä reseptilista kypsän broilerin/kanan/kalkkunan hyödyntämisestä täällä.

Kypsän broilerin, kanan ja kalkkunan tähteitä voi käyttää samoihin ruokiin kuin lihan ja kalan tähteitä. Sellaisia käyttötapoja olen kertonut kirjoituksessani Tähteiden jatkojalostus: kypsät lihat, kanat ja kalat:

Siirry kohtaan: Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Tähteeksi jäänyttä kypsää broileriaa, kanaa ja kalkkunaa käytän mielelläni leivän/hampurilaisen/tortillan/tacon tms. päällisenä tai täytteenä, uuniruuan osana, keitossa (kuten minestrone-tyylinen keitto), pizzan täytteenä, pastan/riisin/perunan kastikkeessa, suolaisen pannukakun täytteessä, suolaisten lettujen täytteessä, uunimunakkaassa tai munakkaan täytteessä, suolaisen piirakan/pasteijan ainesosana sekä pyttipannu– ja wok-tyyppisissä ruuissa. Kypsää mureaa nahatonta luutonta broileria, kanaa ja kalkkunaa käytän myös salaattiin. Sellaisenaan syötynä uudelleenlämmitettynä tai kylmänä uusien lisukkeiden kanssa toimii usein myös.

Yksi erityinen suosikkini on uuniperunat kanatäytteellä. Yksinkertaisimmillaan voi sekoittaa majoneesiin pilkottua kypsää nahatonta luutonta broileria, kanaa tai kalkkunaa ja tarjota lopputuloksena tulevaa seosta uuniperunoiden täytteenä. Majoneesi voi olla kaupasta ostettua tai itse tehtyä. Seokseen voi lisätä halutessa valinnaisia makuaineita, esimerkiksi yhtä tai useampaa näistä: paprikaa raakana/kuullotettuna/jauheena, valkosipuli puristettuna/pilkottuna/jauheena, sipuli (kuullotettuna silppuna tai jauheena), tuoreet tai kuivatut yrtit, curryjauhe, pippuri, chili. Vielä maukkaampaa tulee, jos mukaan sekoittaa paistettua hienonnettua pekonia. Uuniperunoiden resepti täällä.

Broilerin, kanan ja kalkkunan luut ja nahkat ovat erinomaista liemiainesta. Raakoina keittämällä niistä tulee voimakkaampi maku liemeen, mutta ne käyvät hyvin liemeen myös kertaalleen kypsennettyinä. Liemestä tulee yleensä silloin miellyttävän umamisen makuinen, kun taas raakana keitetyistä broilerin tai kanan luista ja nahkoista tulee yleensä kanaviillokin makuinen liemi. Itse yleensä kerään liemeen sopivat jämäluut ja -nahkat pakastimeen, ja keitän ne liemeksi sitten, kun niitä on iso määrä. Laitan luut ja nahkat kattilaan, peitän vedellä, kiehautan, kuorin vaahdon, lisään vähän suolaa mutten liikaa (esim. suunnilleen ½ tl per litra), keitän kannen alla levyn pienimmällä ei-nollalla vähintään 5 tuntia (tai vaikka seuraavaan päiväänkin), ja siivilöin. Syntyvä liemi sopii kaikkiin ruokiin, mihin tarvitaan umamipitoista lientä. Eli jos reseptissä tarvitaan kanalientä tai kasvislientä, sen voi yleensä korvata vaalealihaisten lintujen jämäluista ja/tai -nahkoista keitetyllä liemellä. Liemet, joita en käytä lähipäivinä, säilytän pakastimessa pakastusrasioissa.

Keitto broilerin, kanan tai kalkkunan tähteistä

Kanakeitto

1½ litraa kanalientä (kaupan valmista lientä tai itse tehtyä luista keitettyä)

3 tl suolaa, jos liemessä ei ole suolaa

1-1½ dl pitkäjyväistä riisiä riippuen siitä, tykkääkö paljosta riisistä kanakeitossa (yhtä hyvin voisi käyttää riisin sijaan esim. perunaa tai pastaa)

n. 150-200 g kypsää broilerin, kanan tai kalkkunan lihaa ilman nahkoja

kasviksia mitä sattuu olemaan tai mistä tykkää: esimerkiksi 2 porkkanaa, 2 tomaattia, 1/3 kesäkurpitsaa eli noin 100 grammaa, 1 punainen paprika

halutessa mausteita: esim. 1 teelusikallinen currya, 1 silputtu sipuli kuullotettuna, 1 silputtu valkosipulin kynsi kuullotettuna, 1 tl paprikajauhetta, parin sentin palanen tuoretta inkivääriä, 1 tuore chili, 1 sitruunan kuori raastettuna, puolen sitruunan mehu, mustapippuria, tuoreita tai kuivattuja yrttejä (kuivatuista suosittelen tähän erityisesti rakuunaa, tuoreista minttua jos mausteena currya) riippuen mitä on ja mistä tykkää

halutessa jotain valkoista: esim. 2-3 dl kuohukermaa TAI kookoskermaa TAI smetanaa TAI tuorejuustoa TAI sulatejuustoa

Valmistele kasvikset. Tarvittaessa kuori ne ja pilko suupaloiksi. Jos käytät jotain näistä: sipuli, valkosipuli, tuore inkivääri, tuore chili, niin silppua se/ne ja kuullota voissa tai öljyssä kolmen litran kattilan pohjalla. Jos käytät kuivattuja mausteita, lisää ne, kun sipulit ovat läpikuultavia. Kuullota kuivattuja mausteita noin minuutti, kunnes ne tuoksahtavat. Lisää kattilaan liemi (tyhjään 3 litran kattilaan, jos et käyttänyt mitään kuullotettavaa).

Kiehauta liemi. Lisää kiehuvaan liemeen riisi ja pilkotut kasvikset. Madalla lämpöä matalimmalle ei-nollalle, ja laita kansi päälle. Viidentoista minuutin päästä (tai kun riisi ja kasvikset ovat kypsiä) sekoita mukaan pilkottu kypsä broilerin/kanan/kalkkunan liha. Sekoita mukaan myös valkoiset tuotteet, jos käytät. Kiehauta, ja siirrä pois levyltä. Jos käytät sitruunan kuorta ja/tai mehua, lisää ne tässä vaiheessa. Jos käytät tuoreita yrttejä, lisää nekin tässä vaiheessa. Sekoita tasaiseksi, ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Kanasalaatti kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Kanasalaatti

kypsää broileria/kanaa/kalkkunaa ilman nahkoja ja luita

jotain makeaa hedelmää tai marjaa esim. viinirypäle/persikka/appelsiini/omena/päärynä/persimon/mansikka/vesimeloni/banaani

halutessa muita oman maun mukaisia kasviksia mitä löytyy

halutessa tuoreita yrttejä

halutessa oman maun mukaisia juustoja mitä löytyy

halutessa (paahdettuja) pähkinöitä ja/tai siemeniä

kastiketta/kostuketta esimerkiksi jotain näistä: majoneesia, vinaigrettea, kermaviili-, jogurtti- tai smetanakastiketta, öljyä + sitruuna-/limemehua

Pilko kiinteät ainekset suupaloiksi. Kokoa ne joko suoraan lautaselle tai sekoita ne kulhossa. Lisää kastike/kostuke vasta lautaselle annoksen päälle. Annoksen päälle voi halutessa lisätä myös suolaa ja/tai pippuria. Hyvä leipä sopii lisukkeeksi.

Silloin kun käytän kostukkeena öljyä ja sitruuna-/limemehua, en mittaa niitä erikseen, vaan valutan vain öljyä annoksen päälle ja puristan päälle vähän sitruuna- tai limemehua.

Yhden annoksen vinaigrettekastiketta teen sekoittamalla haarukalla pienessä kipossa 1 rkl öljyä + 1 tl viinietikkaa + 1 tl sokeria + 1 tl makeaa sinappia + ripaukset suolaa ja pippuria. Kun kastike on tasainen, kaadan sen annoksen päälle.

Kermaviili-, jogurtti- ja smetanakastikkeet teen yleensä sekoittamalla 2 dl paksua hapanmaitotuotetta, ½ tl suolaa, 1 tl sokeria sekä valinnaiset makuaineet. Kanasalaattiin makuaineiksi sopii esimerkiksi 1-2 puristettua valkosipulin kynttä ja kourallinen tuoreita yrttejä esimerkiksi rucolaa tai basilikaa. Joukkoon sopii myös esim. 1 sitruunan kuori raastettuna ja 1 tl sitruunamehua. Kastikkeen kannattaa antaa tasaantua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoamista.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Kanaviillokki kypsästä broilerista tai kanasta

Kanaviillokki (curry-kanakastike)

n. 200 g kypsää broileria tai kanaa ilman nahkoja (voi käyttää myös kalkkunaa, mutta silloin vaihda nimeksi kalkkunaviillokki)

3 dl kanalientä (kaupan valmista lientä tai itsetehtyä – autenttisen kanaviillokin maun saamiseksi suosittelen sellaista lientä jossa on keitetty raakoja broilerin/kanan luita ja nahkoja)

1 dl kuohukermaa

1 tl currya

1 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

1 rkl sitruunamehua

suolaa maun mukaan ja riippuen liemen suolaisuudesta

1/4 tl jauhettua valkopippuria

Pilko lihat suupaloiksi. Sulata voi kattilassa. Sekoita voisulaan curry, ja kiehauta seos. Sekoita mukaan jauhot. Lisää kanaliemi koko ajan sekoittaen. Kiehauta. Laske lämpö pienimmälle ei-nollalle, ja keitä muutama minuutti.

Lisää kastikkeeseen kerma, sitruunamehu, valkopippuri ja lihapalat (ja suolaa, jos liemi ei ole suolaista). Kuumenna. Maista, ja lisää suolaa tarvittaessa. Sopii hyvin tarjottavaksi riisin ja mustaherukkahillon tai -hyytelön kanssa.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Palermon pasta kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Palermon pasta (juustoinen kana-pastavuoka)

300 g kypsää broileria, kanaa tai kalkkunaa ilman nahkaa ja luita

400 g raakaa pastaa (esim. gnocchi-pastaa, mutta mikä tahansa pastalaatu käy esim. makaroni)

1 litra kanalientä (kaupasta ostettua tai itsetehtyä)

1 dl vehnäjauhoja

4 rkl voita

2 dl kuohukermaa

2 dl juustoraastetta

1 tl rakuunaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl currya

suolaa riippuen liemen suolaisuudesta: esim. 3 tl jos liemi on suolatonta, 1 tl jos liemi on niin suolaista kuin kaupan liemet yleensä ovat

Pilko lihat suupaloiksi.

Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa. Sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää kanaliemi ja kerma. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Hauduta muutama minuutti. Sekoita mukaan juustoraaste ja mausteet.

Voitele uunivuoka. Sekoita siinä keittämätön pasta ja kypsä broileri/kana/kalkkuna. Kaada juustokastike päälle. Sekoita hyvin. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Nopea kulhoruoka kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Kanakulho

kypsää broileria, kanaa tai kalkkunaa ilman nahkaa ja luita

kypsää riisiä, nuudelia, pastaa tai couscousia

raakoja tai kypsennettyjä kasviksia

halutessa (paahdettuja) pähkinöitä ja/tai siemeniä

öljyä

kastike:

2 rkl soijakastiketta

1 rkl viinietikkaa

1 rkl sokeria

Pilko kiinteät ainekset suupaloiksi ja asettele ne annoskulhoon. Ainekset voivat olla lämpimiä tai kylmiä, ei ole väliä. Valuta annoksen päälle öljyä. Sekoita kastikkeen ainekset pikkukipossa. Valuta kastiketta annoksen päälle (ei kaikkia kerralla). Nauti heti. Ylijääneet kastikkeet voi säilyttää jääkaapissa. Samaa kastiketta voi käyttää myös wokkiruokiin ja paistettuihin nuudeleihin.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Nopea kanacouscous kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Kanacouscous

250 g kypsää nahatonta luutonta broileria, kanaa tai kalkkunaa (kalkkunan tapauksessa vaihda nimeksi kalkkunacouscous)

2 dl couscousia

2 dl kana- tai kasvislientä

2 rkl öljyä

1 dl pakasteherneitä

1 punainen paprika kuutioiksi pilkottuna

2 tomaattia kuutioiksi leikattuina

2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

2 rkl sitruunamehua

suolaa ja valkopippuria

Pilko liha suupaloiksi. Sulata pakasteherneet.

Kiehauta liemi. Sekoita siihen öljy ja couscous (ja ripaus suolaa, jos liemi on suolatonta). Peitä kattila kannella, siirrä se pois levyltä. Anna turvota 6-10 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita mukaan loput ainekset. Voidaan syödä joko heti tai jääkaapissa jäähdytettynä. Ennen tarjoamista tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa. Voidaan syödä joko kylmänä tai lämpimänä (tuoreeltaan tai uudelleen lämmitettynä).

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Kanatortilla tai -taco kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Kanatortilla tai -taco

kypsää nahatonta luutonta broileria, kanaa tai kalkkunaa (kalkkunan tapauksessa vaihda nimeksi kalkkunatortilla tai -taco)

tortillan tai tacon kuoria

tacokastiketta (kaupasta ostettua tai itse tehtyä)

salaatin lehtiä

halutessa muita vihanneksia esim. kurkku-, paprika- ja tomaattiviipaleita

smetanaa tai majoneesia

halutessa juustoraastetta

Lämmitä tortilla- tai tacokuoret halutessasi. Lihat käyvät tähän sekä lämpimänä että kylmänä. Kokoa tortillaan tai tacoon alimmaiseksi lihaa, sen päälle muut kiinteät ainekset ja päällimmäisiksi kastikkeet. Nauti heti.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Kana-riisilaatikko kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Kana-riisilaatikko

200 g kypsää nahatonta luutonta broileria, kanaa tai kalkkunaa (kalkkunan tapauksessa vaihda nimeksi kalkkuna-riisilaatikko)

2 dl keittämätöntä riisiä (170 g) tai reilu 6 dl keitettyä riisiä (510 g)

5 dl täysmaitoa (500 g)

2 kananmunaa

1 kanaliemikuutio (+ 1 tl suolaa, jos liemi on suolaton)

½ tl currya + halutessa lisäksi ripaukset sokeria, valkosipulijauhetta ja rakuunaa

Pinnalle: voinokareita

Keitä riisi kypsäksi. Pilko kana suupaloiksi. Sekoita voidellussa uunivuoassa keitetty riisi ja kanapalat. Sekoita keskenään maito, kananmuna, liemikuutio ja mausteet. Kaada kana-riisiseoksen päälle uunivuokaan. Leikkaa pinnalle voinokareita. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta on ruskistunut (n. 40 min). Sopii pakastettavaksi.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Kana-makaronilaatikko kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Kana-makaronilaatikko

400 g vaaleaa makaronia raakana tai 800 g keitettyä vaaleaa makaronia

300 g kypsää nahatonta luutonta broileria, kanaa tai kalkkunaa (kalkkunan tapauksessa vaihda nimeksi kalkkuna-makaronilaatikko)

1 sipuli (TAI 1 tl sipulijauhetta munamaitoon)

100-200 g juustoraastetta

Munamaito:

8 dl täysmaitoa

2 kananmunaa

½ tl suolaa

1 tl currya

Keitä makaronit kypsäksi suolatussa vedessä. Pilko kanat suupaloiksi. Silppua sipuli, ja kuullota se läpikuultavaksi voissa tai muussa rasvassa.

Sekoita voidellussa uunivuoassa keitetyt makaronit, kypsät kanapalat ja juustoraaste. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Kaada munamaito makaroni-kanaseoksen päälle uunivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta on ruskistunut ja munamaito hyytynyt (n. 40 min).

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Kanavoileipä kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Kanavoileipä

kypsää nahatonta luutonta broileria, kanaa tai kalkkunaa (kalkkunan tapauksessa vaihda nimeksi kalkkunavoileipä)

majoneesia

2 paahtoleipää tai vaalea sämpylä halkaistuna

jotain värikästä maukasta: esim. tuoretta rucolaa, basilikaa tai paprikaa JA/TAI jotain makeaa hedelmää esim. säilykeananasviipale, säilykepersikkaa tai banaania

halutessa mausteita ja/tai maustekastikkeita

Paahda leivät halutessasi. Levitä kahdelle leipäpalalle majoneesia. Laita yhden leipäpalan päälle kypsää kanaa ja halutessa mausteita ja/tai maustekastikkeita. Laita päälle jotain värikästä maukasta ja/tai makeaa hedelmää. Laita toinen majoneesilla voideltu leipäpala päälle kanneksi. Nauti heti.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Paistettua kanaa ja nuudelia kypsästä broilerista, kanasta tai kalkkunasta

Paistettua kanaa ja nuudelia

200 g kypsää nahatonta luutonta broileria, kanaa tai kalkkunaa

4 levyä (muna)nuudelia

1 punainen paprika

1 sipuli

1 porkkana

3 valkosipulin kynttä

2 rkl makeaa soijakastiketta (tai sekoita keskenään 1½ tl sokeria + 1½ rkl soijakastiketta)

halutessa noin 1 cm leveä palanen tuoretta inkivääriä kuorittuna

mustapippuria

öljyä paistamiseen

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kanat suupaloiksi. Kuori porkkana. Leikkaa porkkana, paprika ja sipuli ohuiksi suikaleiksi. Silppua valkosipuli (ja inkivääri, jos käytät sitä).

Kuumenna öljy isolla paistinpannulla tai wokissa. Kypsennä siinä porkkanaa ja sipulia muutama minuutti. Lisää paprika ja valkosipuli (ja inkivääri, jos käytät sitä), kääntele minuutin ajan. Lisää kypsät valutetut nuudelit ja kanapalat, kuumenna sekoittaen. Mausta makealla soijakastikkeella ja pippurilla. Tarjoa heti.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Blogilinkkejä

Allaolevissa kuvissa on linkkejä blogipostauksiini, joissa olen käyttänyt ylijäänyttä broileria, kanaa ja kalkkunaa.

IMG_8722
Tähteeksi jääneitä broilerisuikaleita risoton ja uunijuuresten kanssa.
img_8767.jpg
Kana-pastavuokaa tähteeksi jääneistä kypsistä broilerisuikaleista.
Grillatun broilerin ja savulohen tähteitä suolaisen pannukakun päällä majoneesin ja kermaviilin kanssa.
Kanakeitto grillatun broilerin jämälihoista ja -luista.
Grillatun broilerin tähteitä wokkikastikkeen ja riisinuudelien kanssa.
Kanasandwich. Paahtoleipien välissä tähteeksi jääneitä broilerisuikaleita, majoneesia ja rucolaa.
Kanasalaatti tähteeksi jääneistä broilerinjauhelihapihveistä ja niiden kylmästä kastikkeesta.
Minestrone-tyylinen keitto tähdebroilerista ja muista tähteistä.

Siirry kohtaan: Alku, Keitto, Salaatti, Kanaviillokki, Palermon pasta, Nopea kulhoruoka, Nopea kanacouscous, Kanatortilla tai -taco, Kana-riisilaatikko, Kana-makaronilaatikko, Kanavoileipä, Paistettua kanaa ja nuudelia, Blogilinkkejä

Muita linkkejä

Alla on linkkejä tämän blogin ulkopuolisiin resepteihin, joissa voi käyttää kypsää ylijäänyttä broileria/kanaa.

Alla linkit muihin ruokahävikkiin liittyviin kirjoituksiini.

Vastaa