Nopea possu-makaronipata tähteeksi jääneestä porsaan palapaistista

Porsaan palapaistia oli vielä tähteenä. Tein sen lopuista tällaisen nopean makaronipadan. Keitin vain makaronit, lämmitin uudestaan porsaan palapaistin tähteet liemineen, ja sekoitin ne keitettyyn makaroniin. Keitin 400 grammaa makaronia, ja siihen sekoitin porsaan palapaistin jämät jotain 250-300 grammasta porsaan palapaistia liemineen. Rikoin lihoja haarukalla vähän pienemmiksi ennen sekoittamista. Tuli oikein maukasta, liemessä olevan umamin ansiosta. Kuitenkin rasvaa kaipasin suutuntumaan enemmän, eikä palapaisti olekaan niin rasvaista kuin vaikkapa sika-nautajauheliha, joten kaadoin maistamisen jälkeen vielä annokseni päälle öljyä. Silloin oli oikein hyvä. Lapset tykkäsivät ihan sellaisenaan ilman öljylisää, ja sanoivat “tosi hyvää”. Lisukkeeksi tuli salaattia, jossa on jääsalaattia, punaista paprikaa ja säilykepersikkaa. Persikkapurkki oli avattuna jääkaapissa käytettyäni sitä kanasalaattiin, kinkku-juustosalaattiin ja punakaali-persikkaraasteeseen.

Vastaa