Kinkku-juustosalaatti

Oli tähteenä vielä rucola-kermaviilikastiketta, jota olin syönyt ensin broilerinjauhelihapihvien ja viipaleperunoiden kanssa, sitten kanasalaatin kanssa. Nyt kun sitä kastiketta oli vielä jäljellä ja kanat kaikissa muodoissaan oli syöty, käytin loput kastikkeet kinkku-juustosalaattiin, josta tuli tosi hyvää. Revin vain lautaselle jääsalaatin loput, ja niiden päälle revin kinkkua. Päälle pilkoin loput Emmental-juustosta. Haluan aina salaatteihini jotain makeaa hedelmää ja nyt minulla oli avattuna säilykepersikkaa, joten pilkoin sitä tähän salaattiin. Päälle sitten ne kermaviili-kastikkeen loput ja valmista tuli. Silloin kun kastiketta ei ole valmiina ja haluan syödä kinkku-juustosalaatin, sekoitan kermaviiliin ½ tl suolaa, 1 tl sokeria ja makuainetta mitä löytyy, esim. tuoreita yrttejä tai 1 puristettu valkosipulin kynsi.

Sekoitettuna näytti tältä.

Söin tämän salaatin kanssa puurorieskaa, jota olin juuri tehnyt pellillisen kaurapuurosta.

Vastaa