Riisiä ja kinkkua – helppo ja nopea ruoka kotivara-aineksista

Tämän päivän lounaalle laiskotti niin tehdä mitään hitaampaa tai etukäteissuunnittelua vaativaa. Niinpä niillä aineksilla mitä kotona oli, tein tällaisen kermaisen kinkku-riisisekoituksen. Se on mielestäni helppo ja perusvarma ruoka, joka meillä maistuu lapsillekin. Perusversio on todella helppo ja nopea tehdä, ja muuntelumahdollisuuksiakin löytyy loputtomasti. Tällä kertaa tein tämän Risellan pikariisistä, jonka kypsymisaika on 12 minuuttia. Vielä nopeampi olisi kuitenkin ollut tehdä Uncle Ben’sin pikariisistä, jonka kypsymisaika on 3 minuuttia.

Riisiä ja kinkkua

pikariisiä tai tavallista riisiä

savukinkkua n. 25 g per annos

kuohukermaa n. 25 g per annos

ripaus suolaa

Keitä tavallista tai pikariisiä kypsäksi niin monta annosta kuin on syöjiä. Sillä aikaa pilko kinkut kuutioiksi tai suikaleiksi. Kun riisi on kypsää, sekoita mukaan kinkut ja sen verran kermaa, että seos näyttää mehevältä. Lisää ripaus suolaa, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai muita mausteita, kuten pippuria.

Muunnoksia:

* Kerman sijaan voi myös käyttää voisulaa tai öljyä. Lisää niitä silloin sen verran, että riisi kiiltää.

* Riisin kypsyessä voi halutessa paistaa sipulia, jonka voi lisätä kypsän riisin joukkoon samaan aikaan kinkun kanssa. Paistetun sipulin joukkoon voi samalla lisätä halutessa muitakin makuaineita, esimerkiksi valkosipulia, paprikajauhetta, yrttejä ja/tai sieniä (paista sienet kypsiksi sipulin kanssa).

* Halutessa voi ruuan sekaan tai annoksen päälle lisätä lopussa tuoreita yrttejä ja/tai maustekastikkeita.

* Juustoraastekin sopii annoksen päälle.

Muita nopeita ruokia:

Muuta nopeaan ruokaan liittyvää:

Vastaa