Nachopelti – simppeli versio

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_6395-950x1024.jpg
Nachopeltin jämät.

Nachopelti on mielestäni kätevä, nopea, helppo ja maistuva ruoka. Nachopeltille löytyy netistä monenlaisia reseptejä, joissa käytetään monenlaisia eri aineksia, mutta tässä simppeli konstailematon perusversio. Tämä yksinkertainen nachopelti tehdään monikäyttöisistä aineksista, joita on helppo pitää kotona muutenkin. Tähän perusversioon tarvitaan vain viisi ainesta: nachot, jauheliha, tacomauste, tacokastike ja juustoraaste. Nachopeltin voi tehdä myös karanteenissa ilman kaupassakäyntiä, jos kotona kuivakaapissa on valmiina nachoja, tacomaustetta ja tacokastiketta, jääkaapissa juustoa ja pakastimessa jauhelihaa. Nachopelti sopii sekä illanistujaisiin että arkiruuaksi.

Nachopelti

1 pussi nachoja eli tortillasipsejä (n. 200 g)

400 g jauhelihaa paistettuja ja maustettuna tacomausteseoksella pakkauksen ohjeen mukaan

n. 1 purkki tacokastiketta (voi olla vajaa purkki, jos sellainen sattuu olemaan)

juustoraastetta (kaikki juustot käy, mutta erityisen hyvin sopii cheddar)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä nachot leivinpaperoidulle uunipellille. Levitä päälle jauheliha ja tacokastike. Ripottele päälle juustoraastetta sen verran, että sitä suurin piirtein on joka puolella. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes juusto on sulanut.

Vinkki: Jos nachopeltiä jää yli, säilytä ylijääneet jääkaapissa. Uudelleenlämmitys on parasta tehdä uunissa, jotta suutuntuma säilyy (mikrossa menee vetelämmäksi). Laita jääkaappikylmät nachopeltin jämät kylmän uunin keskitasolle, sitten säädä uuni 200 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt 200 asteeseen, ota nachopeltin tähteet pois uunista ja tarjoa tai nauti.

Vastaa