Makaronia ja paistettua halloumia

Makaronia, paistettua halloumia ja porkkanatikkuja.

Tämä oli tällainen nopea ruoka, kun jääkaappi oli melkein tyhjä, laiskotti alkaa pakastimesta mitään sulattamaan ja etukäteissuunnitelmat eivät toteutuneet. Tämä oli myös hyvin lapsille uppoava ruoka, jota he pyysivät saavansa huomennakin. Tämä ruoka oli erittäin helppo tehdä. Halloumi paistui kypsäksi makaronien kiehuessa.

Makaronia ja halloumia

400 g vaaleaa makaronia (halloumin kanssa mielestäni ei sovi tumma tai täysjyväinen pasta)

200 g halloumia

voita (tai muuta rasvaa) paistamiseen + öljyä makaroneihin

Koska veden kiehauttaminen hellani levyllä on hidasta, nopeutan hommaa näin: Kiehauta vesi vedenkeittimellä. Kaada kiehautettu vesi kattilaan, laita kansi päälle ja kiehauta. Lisää kiehuvaan veteen suola ja makaronit. (Minulla kiehuvaa vettä oli nyt 1.6 litraa ja suolaa 16 g eli noin ruokalusikallinen.) Keitä makaroneja 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeistama aika. Kaada vesi pois kypsistä makaroneista. Lisää makaroneihin joko kattilassa tai lautasella öljyä sen verran, että kaikki makaronit kiiltävät. (Tästä määrästä makaronia jäi paljon yli. Ne jatkokäytän tulevina päivinä.)

Makaroneja odotellessa leikkaa halloumi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannulla noin 1 rkl voita tai muuta rasvaa. Paista halloumiviipaleet molemmin puolin ruskeiksi (parisen minuuttia per puoli).

Muita ruokia, joissa käytetään halloumia:

Vastaa