Lohi-persimonsalaatti ja itse tehdyt ruisleipäset

Eilen paistettiin lohiperhosia. Niiden tähteitä söin sitten tänään salaatissa. Tein tällaisen nopean lohi-persimonsalaatin aineksista mitä oli: Kaadoin lautaselle kaupan valmista valmiiksi pestyä salaattisekoitusta. Kuorin ja pilkoin persimonin. Asettelin lohi- ja persimonpaloja salaatin päälle. Puristin päälle sitruunaa, josta oli puolikas jäljellä mustikka-valkosuklaajuustokakun tekemisen jäljiltä. Valutin päälle öljyä, ja ripottelin lohipalojen päälle suolaa. Lisäksi lämmitin pakkasesta itse tehtyjä ruisleipäsiä.

Valmiissa salaattisekoituksessa oli jääsalaattia, valkokaalia ja punakaalia. Kaalien maut lohisalaatissa vähän vierastuttivat alussa, mutta syödessä totuin niihin. Jatkossa kuitenkin ehkä mieluummin pidän kaalit erossa lohisalaateista. Persimon kyllä toimi hyvin lohisalaatissa, niin kuin muutkin makeat hedelmät.

Ruisleipäset olivat hyvän makuisia niin kuin ennenkin. Mutta nämä yksiköt oli tehty liian ohuiksi, mistä seurasi, että niiden reunat olivat kovia. Jatkossa jos näitä ruisleipäsiä teen, pitää muistaa tehdä vähintään ruispalojen paksuisia, joista ei tule kovareunaisia.

Yleisemmän ohjeen kalasalaatille kirjoitin tänne, kirjoitukseeni Ruokaa tähteistä: ylijäänyt lohi, savukala ja muu kypsä kala. Sieltä löytyy myös muita käyttötapoja tähteeksi jääneelle kypsälle kalalle. Kalasalaattiin voi käyttää öljyn ja sitruunamehun sijaan myös mitä tahansa kalalle sopivaa kylmää kastiketta. Olen listannut niitä resepteineen kirjoitukseeni Kastikkeita kalalle.

Alla olevissa kuvissa on linkkejä muihin tästä blogista löytyviin kalasalaatteihin.

Vastaa