Sienimunakas ylijääneistä paistetuista sienistä

Sienimunakasta, riisirieskaa ja porkkanatikkuja.

Oli tähteenä miehen viikonloppuna paistamia sieniä. Nyt kun muita tähteitä ei ollut, päätin jatkaa paistettujen sienten jämät koko perheen ateriaksi tekemällä niistä munakkaan. Tällä kertaa laiskotti sen verran paljon, etten jaksanut työläämpääkään ateriaa väsätä. Tämä oli helppo ja nopea tehdä, annoksia tuli juuri kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle, ja kaikki saivat mahansa täyteen. Lisäksi lämmitin pakkasesta itsetehtyä riisirieskaa, ja leikkasin porkkanoita tikuiksi.

Sienimunakas paistetuista sienistä (n. 2-4 annosta)

paistettuja sieniä sen verran, kuin isolle pannulle mahtuu yhteen kerrokseen (sienten joukossa voi olla tai olla olematta sipulia ja/tai valkosipulia)

5 kananmunaa

1 maustemitta suolaa

2 rkl voita paistamiseen, jos ei paistetuissa sienissä ole ylimääräistä rasvaa mukana

Sekoita kananmunat ja suola keskenään esim. kulhossa kierrevispilällä. Kuumenna isolla paistinpannulla paistetut sienet ja lisäksi voita, jos sienten seassa ei ole ylimääräistä rasvaa. Kaada mukaan munaseos, ja sekoita. Käännä keittolevyn säätö pienimmälle ei-nollalle, ja laita kansi päälle. Anna kypsyä, kunnes munakas on hyytynyt. Minulla siinä kesti nyt jotain 5-10 minuutin väliltä. Kun munakas on kypsä, sen voi liu’uttaa pannulta lautaselle kokonaisena tai paloiteltuna. Itse koen helpoimmaksi paloitella jo pannulla ja sitten siirtää munakkaan palaset tarjoilulautaselle.

Vinkit:

* Päälle ripoteltavaksi sopii raastettu parmesaani ja/tai tuoreet yrtit, jos on.

* Samalla voi nakata mukaan muitakin tähteitä, jos on: esim. kypsiä vihanneksia, lihaa, kanaa tai paistettua pekonia (pilko mielellään suupaloiksi ensin).

Nyt kun on koronavirusepidemian takia kotivara mielessä paljon, kiinnitän huomiota sientenkin säilyvyyteen. Nämä sienet oli ostettu 8 päivää sitten. Sekä raa’at että kolme päivää sitten paistetut sienet olivat säilyneet hyväkuntoisen näköisinä jääkaapissa. Kaikki muutkin tämän ateriat ainekset oli ostettu vähintään 8 päivää sitten.

Muita hyviä sieniruokia:

Vastaa